Upanje na preboj košarkarjev Olimpije v drugi del evropskega pokala ostaja živo. Ljubljančani so namreč v 7. krogu včeraj v Stožicah spravili na kolena Nanterre ter tako prekinili serijo petih zaporednih porazov. Končni izid je bil 78:65 (15:28, 35:37, 58:52, Lapornik 16, Lešić 15, Mahkovic 11, Zakis 9, Vučetić 7, Nikolić, Mesiček in Hrovat po 6, Rupnik 2) za zmaje.

Že drugič v evropskem pokalu je košarkarje Olimpije iz prve vrste ob parketu spodbujal prvi strelec slovenskega nogometnega prvenstva Andraž Šporar, ki si je ob minutah odmora še posebno z zanimanjem ogledoval nastope plesne skupine Zmajčice. Ljubljančanom je pomagal tudi Zack Wright, ki je pokazal pravi moštveni duh, saj je kljub poškodbi hrbta v civilni opravi med ogrevanjem soigralcem podajal žoge izpod koša. Šporar, ki je bil v družbi očeta Mihe, je sprva še zaploskal kakšni dobri potezi košarkarjev v zeleno-belih dresih, a mu ti za to kmalu niso več dali razloga, saj so v prvi četrtini povsem pozabili na obrambo in si nakopali visok zaostanek, ki je na začetku drugih desetih minut znašal že 16 točk. Ob tem je tudi res, da je Nanterre neusmiljeno zadeval tudi iz težkih položajev, kar pa ni posebno zanimalo igralcev francoskega moštva na klopi, ki so dogajanje na parketu povsem anemično spremljali skoraj povsem zaviti v bele brisače, kot da bi bila temperatura v Stožicah blizu ničle.

Še manj zanimanja so kazali v nadaljevanju, ko se je Olimpija odločila, da se je le vredno nekoliko bolj potruditi, in povsem spreobrnila potek dogodkov. Prednost gostov je na vidno zadovoljstvo 1100-glave množice dokončno skopnela na začetku drugega polčasa, nato pa so zmaji povsem zagospodarili na parketu. »Igra v zadnjih treh četrtinah je dober pokazatelj, kako bi morali vseskozi delovati. Obramba je bila odlična in na meji prekrška, pomagali smo si, v izgubljenih situacijah pa naredili prekršek in Nanterru onemogočili, da razvije igro. V prvi četrtini smo bili premehki. Glede na to, da je bila situacija z zaporednimi porazi neugodna, sem ponosen na igralce, da so odreagirali na pravi način,« je povedal vidno olajšani trener Olimpije Gašper Potočnik, ki je razkril, da se bo kapetan moštva Saša Zagorac treningom priključil že danes, Wright pa je v ponedeljek začutil nove bolečine v hrbtu in je v soboto proti Metalcu vprašljiv.