Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Crystal Palace - Sunderland
1
Crystal Palace je imel manjši padec forme, ko je v oktobru doživel tri zaporedne poraze, a moštvo Alana Pardewa se je pobralo in remiziralo z Manchestrom Unitedom ter premagalo v gosteh Liverpool. Če danes osvojijo vse tri točke, bodo Londončani skočili na visoko šesto mesto, kar jim gotovo predstavlja dodatno motivacijo. Sunderland pa je zamenjal trenerja, a še nič ne kaže, da bi se stvari popravile in da bi lahko ušel izpadu, na zadnjih sedmih tekmah pa je doživel pet porazov.

Nogomet - Italija – 2. liga

Cagliari - Ascoli
1
Cagliari je lačen vrnitve v serie A, zaenkrat pa je na dobri poti, da uresniči ta cilj, saj je v 13 krogih zmagal kar 9-krat in je že vso sezono pri vrhu lestvice. Z današnjo zmago lahko zasledovalcem uide za 4 točke in glede na to, da je dobil vseh dosedanjih sedem domačih tekem, je tudi proti nasprotniku z dna lestvice lahko cilj le zmaga in tri točke.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Sutjeska - Crvena zvezda
2
Predstave Crvene zvezde v letošnji sezoni nihajo od zelo dobrih do zelo slabih, zato je težko napovedati, kateri obraz bodo Beograjčani pokazali tokrat. A vendarle gre za dvoboj na papirju najboljše in najslabše ekipe v ligi, zato je presenečenje manj verjetno.

Košarka - ZDA - NBA

San Antonio - Phoenix
1
Ostroge so dobro začele sezono in dobile 10 od uvodnih 13 tekem, doma pa so še neporažene. Ker ob Golden Statu in Clevelandu veljajo za glavne favorite sezone, to niti ni presenetljivo, saj ima Gregg Popovich dobro in izkušeno zasedbo. Phoenix na drugi strani ni nič posebnega in ga verjetno ne bo v končnici, zato je jasno, zakaj stavnice v tem dvoboju močno favorizirajo domače.