Srbski teniški igralec Novak Đoković je minuli konec tedna na najlepši možen način sklenil fenomenalno sezono. V polfinalu zaključnega mastersa v Londonu je v soboto v dobri uri s 6:3, 6:3 premagal Španca Rafaela Nadala ter izenačil rezultat v medsebojnih dvobojih na 23:23. Včeraj zvečer pa je po 80 minutah s 6:3, 6:4 gladko ugnal še Švicarja Rogerja Federerja (v polfinalu je bil s 7:5, 6:3 boljši od rojaka Stanislasa Wawrinke) ter tudi z njim izenačil razmerje zmag in porazov na 22. Srb je ostal neporažen v finalih zaključnih mastersov, saj je zmagal že petič.

Številke izjemnega leta so za Đokovića neverjetne. Ne zgolj po zaslužku, saj je v tej sezoni zgolj s turnirskimi nagradami zaslužil več kot 16 milijonov ameriških dolarjev. Dobil je kar 82 posamičnih dvobojev, izgubil pa jih je zgolj šest (več kot 93-odstotna uspešnost). Poleg tega je dobil enajst turnirjev, tri od tega za grand slam. V svoji karieri je dosegel že 59 turnirskih zmag.

»In sedaj odmor,« je po včerajšnji zmagi v Londonu v objektiv napisal Novak Đoković. »V naslednjih nekaj dneh bom skušal čim manj misliti na tenis in čim več časa preživeti z družino. Potem bom začel razmišljati o novi sezoni. Le želim si lahko, da bi še naprej tako užival v teniški igri, kot sem v tej sezoni,« je sklenil trenutno daleč najboljši teniški igralec na svetu.