Branko Grims je na vojno že dolgo pripravljen. Marsikateri ljubitelj dnevnopolitičnih floskul je verjetno šele zdaj razvozlal neznanko, zakaj je poslanec SDS pred dvema letoma na facebooku objavil fotografijo svojega bicepsa in pod njo zapisal, da je bila slika posneta »neposredno po izjemno težkem treningu, po desetih mesecih fitnesa, skoraj vsak dan, ure in ure, kadar je bil le čas«. Grims, ki po mnenju neodvisnega portala Politikis velja za enega najbolj študioznih in načitanih poslancev SDS, je namreč že tedaj vedel, da se bo treba tako fizično kot mentalno pripraviti na vročo politično jesen 2015. Pravilno je predvidel, da država ne bo sama dovolj močna in ustrezno kadrovsko, materialno ter finančno podkrepljena, da bi lahko storila vse, kar je mogoče, za lastno varnost in varnost državljank in državljanov. »Ne moremo se zanašati na nikogar drugega, da bi kdor koli delal v korist Slovenije. Sami nase se moramo zanesti in samo tako si lahko zagotovimo varnost,« je prejšnji teden opozoril v vlogi predsednika parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb.

Na srečo pa so vsaj v Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve pripravljeni na vojno. Če ste se še konec oktobra smejali objavam, da je združenje v eni od slovenskih telovadnic pripravilo vajo svoje uniformirane čete, ki sta jo med drugim pozdravila tudi poveljnika enote Božo Predalič in Aleš Hojs, vam je sedaj verjetno žal. In prav je tako. Ste se morda – tako kot predsednik slovenskih demokratov – že vprašali, kaj nas čaka, če bo vlada še naprej »cincala in preučevala ter služila zgolj kot transportni servis nezakonitega imigrantskega vala«? »V tem primeru se bomo morali državljani za zaščito meja naše države, spoštovanje zakonitega reda in v obrambo svobodne Evrope brez notranjih pregrad in vladavine strahu organizirati sami,« je jasen veliki osamosvojitelj in nekdanji obrambni minister Janez Janša.

Dragi demokrati, ki vam ni vseeno za Slovenijo, za konec se moramo samo še zmeniti, kdo bo naš sovražnik v tej vojni. Potem se lahko postrojimo in udarimo nazaj. Kot pravijo viole, navijači kluba, v katerem igrajo po večini ekonomski migranti ali potomci ekonomskih migrantov, najbolj dragocena stvar, ki nam jo lahko vzamejo, je lasten narod!