Košarkarska Olimpija iz tekme v tekmo vse bolj tone. Ljubljančani so v soboto v Stožicah klonili proti Mega Leksu, kar je pomenilo, da so v jadranskem tekmovanju zabeležili že peti zaporedni poraz, skupaj z evropskim pokalom pa že devetega v desetih tekmah. Povsem drugačna je zgodba pri Krki. Novomeščani so slabo odprli sezono, v zadnjem času pa močno dvignili formo. Z zmago proti Ciboni so prišli do četrtega uspeha na zadnjih petih tekmah v ligi ABA in se na lestvici zasidrali pod vodilno četverico.

Enako kot na tekmi med tednom proti Trentu je Olimpija proti Mega Leksu povsem popustila v drugem polčasu, potem ko je v prvem prikazala dobro predstavo. »Smo v velikih težavah. Predvsem nam preglavice povzročajo poškodbe, zaradi odsotnosti igralcev pa potem med tekmo fizično pademo,« od dejstev ne beži trener Gašper Potočnik, ki kljub negativni seriji še vedno uživa podporo vodstva kluba. Tokrat zaradi zdravstvenih težav niso igrali Saša Zagorac, Blaž Mahkovic in Zack Wright. Slednjega bi lahko Olimpija v kratkem izgubila, saj sta zaradi dobrih predstav na njegov račun priromali dve finančno izredno ugodni ponudbi. Prva s strani italijanskega Avellina, kjer se je resneje poškodoval prvi organizator igre Taurean Green, druga pa bojda s strani turškega Trabzonsporja. Ker ima 30-letni Američan z Olimpijo veljavno pogodbo, bo ta v primeru njegovega odhoda dobila odškodnino, a je vprašanje, če bi Ljubljančani nato lahko našli ustrezno zamenjavo. Wright trenutno o odločitvi še razmišlja, a po besedah direktorja Matevža Zupančiča na klub z odhodom ne pritiska. Končna odločitev naj bi bila znana po koncu prvega dela evropskega pokala.

Medtem ko se Ljubljančani ukvarjajo s številnimi težavami, pa pri Krki nadaljujejo dobre predstave. Tokratno zmago proti Ciboni so si Novomeščani priborili z odlično prvo četrtino, po kateri so vodili s kar 15 točkami razlike. Zagrebčani so se nato spustili v lov za nasprotnikom in v 35. minuti izid celo izenačili, a pri tem porabili preveč moči in energije, zaradi česar je dolenjsko moštvo v zaključku tekme prišlo od zaslužene zmage. »Zavedali smo se, da ima Cibona dobre posameznike in da nas lahko ujamejo, kar so z zadetimi meti za tri točke v drugem polčasu tudi naredili. Na koncu smo pokazali pravi karakter in uspelo nam je dobiti še eno tesno končnico,« je povedal Krkin trener Ivan Velić.