Težko pričakovani večni derbi v Stožicah bo imel tudi žalostni pridih. Tabor Olimpije je namreč zjutraj pretresla novica o smrti nekdanjega člana. Zoran Ubavić je za ljubljanski klub igral v dveh obdobjih, na 142 tekmah pa je v zeleno-belem dresu dosegel kar 112 golov. Predvsem se je v spomine navijačev zapisal v krstni sezoni slovenske lige (1991/92), ko je v prvenstvu dosegel še danes rekordnih 29 zadetkov, Olimpija pa je takrat postala prvi slovenski prvak. Poleg Olimpije je v karieri igral tudi za Gorico, SET Vevče, celovški SAK, Renče in Litijo.

Ubavić se je v zadnjem obdobju boril s hudo boleznijo, saj je zbolel za demenco in je bil v zadnjih mesecih potreben popolne oskrbe. Z dobrodelno licitacijo so meseca marca v klubu malega nogometa Olimpije in Športne zveze Ljubljana zbirali denarna sredstva za pomoč njegovi družini in bili z dražbo in prostovoljnimi prispevki uspešni.

Ljubljanski navijači so že napovedali, da bodo nekdanjemu golgeterju Olimpije na derbiju posebno čast izkazali v 9. minuti (na dresu je nosil številko 9).