Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Olimpija - Maribor
0
Tekma med Olimpijo in Mariborom med navijači že dolgo ni bila pričakovana s tolikšno nestrpnostjo, o čemer priča tudi prodaja vstopnic, saj bodo Stožice razprodane. Čeprav bodo Ljubljančani igrali pred svojo publiko, bodo tokrat imeli veliko težje delo kot na zadnjem medsebojnem obračunu v Ljudskem vrtu. Aktualni prvaki po zamenjavi na trenerski klopi igrajo precej bolje in zaostajajo zgolj še za večnimi tekmeci iz prestolnice. Obeta se izenačen, predvsem pa zelo zanimiv derbi, ki ga utegne nekoliko skaziti zgolj slaba vremenska napoved.

Nogomet - Anglija - Premier

Manch City - Liverpool
1
Derbi med Manchester Cityjem in Liverpoolom utegne biti nekoliko manj razburljiv, saj bo zaradi poškodb na obeh straneh manjkalo kar nekaj izvrstnih nogometašev. Večje možnosti za zmago gre kljub temu pripisati Cityju, ki nima zgolj prednosti domačega terena, temveč je tudi mnogo uspešnejši. To postane jasno že ob pogledu na prvenstveno lestvico, kjer gostitelj zaseda prvo mesto, medtem ko so varovanci trenerja Jürgena Kloppa komaj deseto moštvo lige.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Schalke - Bayern (M)
2
Zadnji dve tekmi med Schalkejem in Bayernom sta se končali z neodločenim izidom (1:1), kar nogometašem iz Gelsenkirchna vliva upanje, da aktualne nemške prvake presenetijo še v tretje. A poleg njihovih navijačev v takšen scenarij verjetno verjame le malokdo. Rudarji so brez zmage že šest tekem, medtem ko Bavarci dajejo vtis nepremagljivosti. Na strani domačih niso niti izkušnje, saj njihova igra v veliki meri sloni na golobradih mladeničih.

Nogomet - Italija - 1.liga

Juventus - Milan
0
Pogled na lestvico ne daje vedeti, da gre za enega največjih derbijev na svetu, saj Milan zaseda šesto, Juventus pa sedmo mesto. A moštvi si nista blizu le na lestvici, kjer ju med seboj ločita vsega dve točki, zelo podobna je tudi njuna forma. Tako Torinčani kot Milančani so namreč na zadnjih petih tekmah vpisali po tri zmage, remi in poraz.

Nogomet - Španija - 1.liga

Real (M) - Barcelona
0,2
Trener Madridčanov Rafa Benitez je prepričan, da za zmago proti velikemu tekmecu obstaja le en recept – napadalna igra. A pri tem ne gre prezreti, da je igra kraljevega kluba pod vodstvom španskega stratega v napadu precej manj agresivna kot v preteklih sezonah, kar jezi tudi prvega zveznika moštva Cristiana Ronalda. S težavami se soočajo tudi v taboru Barcelone. Zaskrbljujoče je namreč, da gole za Katalonce dosegata zgolj Neymar in Luis Suarez, medtem ko veliki dolžniki ostajajo nogometaši iz sredine igrišča. Največja uganko sicer predstavlja nastop Lionela Messija. Argentinec bi na Santiagu Bernabeu utegnil biti na klopi, v igro pa bo bržkone vstopil zgolj, če bodo njegovi soigralci na Santiagu Bernabeu v zares hudih težavah.