Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Hamburger SV - Borussia (D)
2
Borussia je bila pred reprezentančnim premorom v odlični formi, nanizala je 7 zaporednih zmag in na teh tekmah dosegla kar 27 golov. Precej slabše gre v zadnjem času Hamburgu, ki je na zadnjih šestih tekmah zmagal le enkrat, dosegel pa vsega tri gole. Če 12-dnevni premor ni preveč zmotil njenega ritma in načel forme napadalcev, se bo Borussia danes veselila novih treh točk in upala na spodrsljaj Bayerna, da bi se mu približala na tri ali dve točki zaostanka.

Nogomet - Anglija - Championship

Middlesbrough - QPR
1, 0
Middlesbrough je glavni kandidat za napredovanje v premier ligo, a je v prejšnjem krogu doživel visok poraz pri Hullu, zato je ostal na četrtem mestu, zaostanek za vodilnim dvojcem pa se je povečal na štiri točke. Da se situacija še ne poslabša, so danes na domačem Riversidu zelo zaželene vse tri točke proti tekmecu iz Londona, ki sezone ni najbolje začel in je v 16 krogih zmagal le petkrat, a bi se po menjavi trenerja utegnil še vrniti v boj za mesta, ki vodijo med premierligaše, zato ga ne gre podcenjevati.

Nogomet - Belgija - 1. liga

Gent - Westerlo
1
Gent je v prejšnjem krogu prvenstva nepričakovano doma izgubil proti Charleroiu, kar ga je stalo prvega mesta na lestvici. Reprezentančni premor je verjetno prišel prav, da so v moštvu preučili razloge za poraz in se dobro pripravili na današnji popravni izpit proti zadnjeuvrščenemu Westerloju, proti kateremu navijačev ne smejo še enkrat razočarati. Razlika v kvaliteti med moštvoma je očitna, zato lahko pričakujemo (visoko?) domačo zmago in vsaj začasno vrnitev Genta na vrh lestvice.

Košarka - ZDA - NBA

Golden State - Chicago
1
Aktualni prvaki se zdijo v novi sezoni še boljši kot v lanski, saj na krilih neustavljivega Curryja v prvih 13 tekmah še niso okusili poraza. Včeraj so jih dolgo ogrožali Clippersi, a so v zaključku z nekaj trojkami uspeli izid obrniti v svojo korist in ostati neporaženi. Serija zmag se bo verjetno nadaljevala tudi danes, saj bo Chicago verjetno ponovno brez poškodovanega prvega organizatorja igre Rosa, kar bo možnosti bikov za presenečenje zmanjšalo na minimum.