Polovična zapora povsem dotrajanega mostu pri Mednem občane jezi že mesece. Postopki za izbor izvajalca del pa zaradi nagajanja pritožnikov odmikajo rešitev, za katero je država sicer že zbrala denar, a ga ne more porabiti.

Ker se končuje gradbena sezona in tudi proračunsko leto, so župani od Poljanske in Selške doline prek Škofje Loke do Medvod jasno opozorili ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča kar ob reki stoječe pločevine. »Če ne bo v zelo kratkem času nobene rešitve problema, bomo uporabili škofjeloški način – in to bo pomenilo zaporo ceste,« je dejal Milan Čadež, župan občine Gorenja vas - Poljane. Minister se je strinjal, da se reševanje težave vleče zaradi pritožb in revizij ter dolgotrajnih postopkov, a obenem zagotovil tako prednostno reševanje sedanjega birokratskega zapleta kot tudi dejansko ukrepanje na terenu.

Denar za to naložbo bodo po njegovem zagotovilu prenesli v prihodnje leto, zato je župane prosil za potrpljenje, saj se tudi gradbinci na vse načine borijo za vsak posel, ki jim prinaša zaslužek.

Direkcija RS za infrastrukturo je sicer najprej predvidela začasno rešitev s postavitvijo montažnega mostu, a so kasneje našli 15 milijonov evrov in se odločili za sanacijo obstoječega mostu. V obeh primerih pa so izbiranje izvajalca zavrle revizije, ki so bile tudi uspešne. Medvoški župan Nejc Smole je ob tem poudaril, da je tudi rešitev te težave v bistvu prestavitev prometnega zamaška proti Stanežičam, načrtovana in odobrena medvoška obvoznica pa se očitno tudi odmika v prihodnost. šu