Po dveh tekmah v ligi prvakov ima ACH Volley ničlo pri zmagah in točkah, pa tudi pri osvojenih nizih. Stanje je še toliko slabše, ker so Ljubljančani gladko izgubili z 0:3 (-22, -21, -19) proti Vojvodini, ki je direktni rival za tretje mesto v skupini, ki odpira vrata v nadaljevanje evropske sezone. V kolikor bo moštvo iz Srbije na drugi medsebojni tekmi v Ljubljani dobilo vsaj niz, potem je v lepi prednosti. Še toliko bolj, ker bosta Vojvodina in ACH težko vzela kakšno točko proti Modeni in Gdansku.

Posebnost Vojvodine je, da lani sploh ni igrala v finalu srbskega državnega prvenstva, ampak je v ligi prvakov prišla potem, ko se je sodelovanju odpovedala Crvena zvezda. V Novem Sadu so nato prejeli povabilo Evropske odbojkarske zveze, ker so lani slavili v pokala challenge. Ljubljančani so v Novem Sadu igrali slabo, predvsem je šepal njihov sprejem, prav tako ni šlo v napadu, storili so tudi preveč napak. Trener Bogdan Kotnik je poizkušal dogodke na igrišču spremeniti z menjavami, a mu ni uspelo. Ljubljančani enostavno niso imeli razpoloženega igralca, ki bi jih v odločilnih trenutkih povlekel, tokrat ni bil na svoji običajni ravni niti korektor Eric Mochalski, čeprav je bil z 18 točkami najučinkovitejši igralec tekme, a je v neprimernih trenutkih storil tudi nekaj napak. Tako niso bili niti enkrat v resnejšem vodstvu, zato je njihov poraz več kot zaslužen. Točke so dosegli: Flajs 6, Kozlowski 1, Kozamernik 9, Walker 4, Purić 4, Mochalski 18 in Terpin 2.

Toliko bolj bode v oči, ker je bil ACH Volley daleč od uspeha, da bi dobil vsaj en niz. Resda je bila pripravljenost Vojvodine neznanka, toda takšnega velikega neuspeha ni pričakoval nihče. Ljubljančani so v Novem Sadu izgubili tako gladko, kot da so igrali proti kakšni zvezdniški zasedbi iz Rusije, Italije ali Poljske. Še zanimivost – ACH Volley je nazadnje v gosteh v ligi prvakov slavil decembra leta 2012, ko je bil uspešen v Unterhachingu.

Bolje se je v pokalu challenge izkazali odbojkarji Calcita iz Kamnika. Še na drugi tekmi so ugnali slovaško ekipo Spartak Myjava s 3:0 (22, 20, 23) in se uvrstili v tretji krog. »Tekma se je odvijala po pričakovanjih, saj Slovaki v gosteh igrajo slabše kot doma. Na Slovaškem smo bili tudi mi prisiljeni v boljšo igro, tokrat smo odigrali zelo povprečno igro, ki je zadostovala za zmago, kajti gostje so očitno v Kamnik prišli z belo zastavo,« je po novi zmagi svojih varovancev dejal Marko Brumen, trener Calcita Kamnika. Manj sreče je imela Panvita, ki je v istem tekmovanju še enkrat klonila proti grškemu Ethnikos z 1:3. vra