Palačinke z okusom piva

Za tiste, ki si okus piva zaželijo že za zajtrk, je poskrbel podjetnik iz Amerike, ki je iznašel sirup za palačinke z okusom piva. Za zdaj je sirup narejen v treh različnih okusih piva. Ne le da ima okus po pivu, tudi narejen je iz piva. Sirup ne povzroča alkoholiziranosti, saj vsebuje manj kot odstotek alkohola. Namaže se lahko na palačinke ali kruh, naročiti pa se ga bo dalo na spletni strani The Beer Syrup Company.

Božična večerja Harryja Potterja

Ljubitelji Harryja Potterja bodo končno lahko božično večerjo pojedli v znameniti veliki jedilnici šole Bradavičarke. Studio Warner Bros se je namreč odločil, da bo letos božično večerjo priredil na sceni, kjer so snemali film. Gostje, ki morajo biti starejši od osemnajst let in slovesno oblečeni, bodo za 280 evrov dobili razkošno večerjo z vinom, postreženo iz replik pribora, ki so ga uporabljali v filmih, poleg večerje pa bodo lahko uživali še v ogledu studiev. Napaka je le v tem, da bodo večerjo postregli že 3. decembra.

Tadžikistanska Nacionalna hiša čaja

V tadžikistanskem mestu Hisor so ob praznovanju 3000. obletnice mesta odprli nenavadno čajnico. Nacionalna hiša čaja je tako velika, da v njej lahko hkrati pije čaj 2000 ljudi, posebna pa je tudi v tem, da je zgrajena v obliki melone, sicer strašno priljubljenega sadeža v osrednji Aziji. Kako pomembna je hiša, pove tudi dejstvo, da je bil na odprtju tudi ekscentrični tadžikistanski diktator Emomali Rahmon. To sicer ni prva melonska zgradba v državi: zgradili so tudi stolp iz melon.