Vzdušje v taboru košarkarjev Uniona Olimpije v zadnjem obdobju ni najboljša. Poslabšali so ga predvsem porazi, saj so jih Ljubljančani v zadnjih osmih tekmah nanizali kar sedem. Volja, da se stvari obrne na bolje, je velika, kar je opazno tudi na treningih, kjer igralci ne popuščajo, trener Gašper Potočnik pa velik poudarek namenja predvsem malenkostim v igri, ki lahko na koncu pomenijo razliko med uspešno in neuspešno izvedenim napadom. Po besedah najizkušenejšega igralca v moštvu Zacka Wrighta moštvo išče zmago, ki bi dvignila moralo in obrnila potek dogodkov. Zmaji jo bodo poskušali najti danes, ko v šestem krogu evropskega pokala gostujejo pri Trentu, ki so ga ugnali v prvem krogu v Stožicah.

Trento v letošnji sezoni igra odlično, saj v italijanskem prvenstvu zaseda drugo mesto, v evropskem pokalu pa v skupini A vodi skupaj z Nanterrom in Bilbaom. V moštvu glavno vlogo igrajo Američani, temu pa je prilagojena tudi taktika, saj ni veliko postavljenih napadov. Italijanska ekipa je prav zaradi tega izredno učinkovita v napadu, česar se pri Olimpiji zavedajo in se na to tudi pripravljajo, a kljub temu večji poudarek dajejo lastnim težavam. »Že od začetka sezone sem ponavljal, da bodo težki trenutku zagotovo prišli. Zdaj moramo ostati prava ekipa in delati za to, da obrnemo stvari. Čim hitreje moramo odpraviti nepotrebne napake, ki se ponavljajo v naši igri, a biti hkrati tudi realni, saj imamo v moštvu igralce, ki so še včeraj igrali v mladinski ligi. Sicer napredujejo, a je iluzorno pričakovati, da bodo od danes do jutri postali drugi igralci. Pri njih včasih tudi ena sezona ni dovolj, da bi naredili kakovostni preskok, zato moramo imeti veliko potrpljenja. Vse skupaj pa ne sme biti izgovor, saj je dejstvo, da bi morali na tekmah delovati bolje,« pravi Gašper Potočnik, ki od tekme s Crveno zvezdo pred mesecem dni nima miru pred poškodbami. Tokrat bosta odsotna Saša Zagorac (otekanje kolena) in Blaž Mahkovic (bolečine v komolcu).

Preostale štiri slovenske predstavnike v evropskih tekmovanjih čakajo tekme v Fibinem evropskem pokalu. Krka je sinoči ob 21. uri gostovala pri Portu, Tajfun bo danes ob 18. uri gostoval pri Nymburku, Zlatorog in Helios pa bosta igrala doma. Ob 19. uri bodo Laščani gostili Den Bosch, Domžalčani pa Ventspils.