»Stenske nalepke se lahko brez težav namestijo na vse čiste in gladke površine, nekatere tudi na hrapave, so pa tudi obstojne in se lahko odstranijo, ne da bi poškodovale podlago,« pravi sogovornica.

Pestra ponudba

Na trgu je danes izbira dekorativnih stenskih nalepk res velika. Na vprašanje, kako izbrati pravo, tako, ki se je ne bomo naveličali prehitro, pa Branka Škrl odgovarja: »Da bi izbrali ustrezno dekoracijo, je treba poznati čim več možnosti. Glavno merilo naj bo poleg dimenzijske in barvne ustreznosti tudi njihova dekoracija, ki nam mora biti všeč. Takih se ne naveličamo prehitro, saj se nanje navežemo, ker nam ustvarjajo unikatno personalizirano okolje. Po drugi strani pa nam ekonomičnost omogoča tudi menjavo dizajna, če si tega želimo.«

Izbiramo lahko med stenskimi dekoracijami za dnevne sobe, spalnice, hodnike in kuhinje, primerne pa so tudi za pohištvo. »Naj omenim še 3D-stenske dekoracije iz mehke gume , ki ustvarjajo zelo lep tridimenzionalni efekt. Te dekoracije so primerne za dnevne sobe, spalnice, hodnike in tudi kuhinje. Za njihovo namestitev ne potrebujemo ravne podlage, saj jih lahko lepimo tudi na hrapave površine,« pove sogovornica ter izpostavi še v tem času sila moden trend – 3D-stenske dekorativne ure iz mehke gume z delujočim mehanizmom na baterije. »Če si želimo polepšati pogled skozi okno, pa lahko izberemo tudi okenske dekoracije. Nalepke so obojestransko vidne, brez lepila in na statični foliji,« dodaja sogovornica ter pripovedovanje nadaljuje z dekoracijo za vrata.

»Te nalepke so iz debelejšega vinila, ki ne ustvarja mehurčkov. Merijo 83 x 210 centimetrov, lahko pa so široke tudi le 50 centimetrov širine, in so primerne za gladka vrata,« pove in poudari, da so primerne tudi za vse druge gladke površine, tako stene kot pohištvo. Taka vrata odpirajo pot domišljiji. Glede na motiv nas lahko pogled nanje popelje na sanjski dopust v daljne kraje, do znamenitosti in doživetij ter ne nazadnje tudi v umetnost. Do izraza pridejo v prav vsakem prostoru.

Dekoracija tudi v kopalnici, kuhinji

Minimalizem svetle kopalnice in morda tudi majhno napakico na ploščicah lahko popestrimo oziroma prekrijemo s kopalniško dekoracijo. Na trgu so nam na voljo ravne nalepke ali nalepke z reliefnim učinkom, odporne proti vlagi. Ker se lahko zmočijo, so primerne za uporabo v kopalnici, na ploščicah, kabini za prhanje, ogledalih ... Podobno je tudi pri kuhinjski dekoraciji. Te nalepke so odporne proti toploti in vlagi ter se lahko močijo. »Dekorirani predmeti se lahko uporabljajo tudi v mikropečici in pomivalnem stroju. V našem salonu so na voljo tudi kuhinjski paneli z merami 70 x 45 centimetrov, ki so, ker jih pogosto uporabljamo ravno na steni za grelnimi ploščami, ognjevarni in odporni proti maščobi in vlagi,« še pove sogovornica.

Vstopimo v svet pravljic

Ni lepšega kot zadovoljen malček, ki se v svoji sobi počuti varno in prijetno. V svet pravljičnih junakov ga lahko kadarkoli popeljemo s prebiranjem pravljic, njegovo čarobnost pa mu lahko pričaramo tudi z nalepkami z Disneyjevimi junaki in drugimi otroškimi motivi. Te nalepke so lahko ravne in tudi tridimenzionalne iz mehke gume. Najnovejši trend pa je uporaba dekorativnih nalepk z napisi. Te so primerne tako za dnevne sobe, spalnice, kuhinje in kopalnice kot tudi za otroške sobe. Saj kot pravi naša sogovornica: »Lepa misel ima vedno smisel.«