Da bomo pridobili prostor, se lahko odločimo za sedežno garnituro brez opiral in damo večji poudarek sedežnemu delu. Tudi po širini naj sedežna garnitura ne bo preširoka. Namesto za masivna hrbtna naslonjala se raje odločimo za premične blazine, pri katerih z odmikom pridobimo dodaten prostor.

Tudi za spanje

Če nam je pri sedežni garnituri pomembno ležišče, pazimo, da ni prezahtevno za uporabo in da nam, ko bo izvlečeno, ne bo zavzelo preveč prostora ali nam celo zaprlo prehoda. Najbolj primeren je sistem ležišča na en preklop, kar pomeni, da z enim potegom iz spodnjega dela sedežne garniture izvlečemo ležišče, ki se poravna s sedalno površino.

Pri sedežnih garniturah, ki se uporabljajo za vsakodnevno spanje, sta pomembna tudi kakovost ležišča ter njegova trdota. Najboljša rešitev je izbira ležišča, izdelanega na osnovi vzmetnice, ki ga, če je možno, pred nakupom testiramo. Telo nam hitro pove, kje se počuti dobro in kje ne.

Predalnik za shranjevanje

Predvsem v manjših stanovanjih se pogosto soočamo tudi s pomanjkanjem prostora za shranjevanje različnih predmetov. Odlično rešitev te težave ponujata sedežna garnitura ali kavč, ki imata vdelan prostoren predalnik. Tak predalnik je še bolj uporaben, če je dvižen, saj tako ni treba odmikati stvari pred sedežno garnituro ali kavčem.

Če je za sedežno garnituro premalo prostora, pa nam trg ponuja tudi veliko izbiro raznovrstnih trosedov oziroma kavčev. Pri izbiri nove zofe za manjši prostor imajo pomembno vlogo tudi dimenzijska prilagoditev, kakovost izdelka, všečnost in seveda udobje.

V podjetju Žakelj sedežno garnituro prilagodijo velikosti prostora in jo izdelajo iz materiala in barv po izboru kupca.

Več na spletni strani www.zakelj.si ali tel. 04/51 70 550.