Infrardeči oziroma toplotni valovi ogrevajo predmete in živa bitja, ki to energijo absorbirajo in jo oddajajo v obliki toplote. Z njimi se torej ne ogreva zraka, na čemer temeljijo običajni ogrevalni sistemi, ampak stvari v neposredni bližini. Tako zaradi neposrednega ogrevanja predmetov ni velikih izgub, tudi če ves čas odpiramo vrata in okna stanovanja. Ogrevanje z IR-paneli je tudi najhitrejši sistem za izsuševanje vlage ter preprečevanje nastajanja plesni, saj neposredno ogrevanje suši zidove, da so ti vedno topli in suhi.

Prednost IR-panelov je tudi možnost postopne investicije, saj lahko opremimo vsak prostor posebej. Montaža je hitra in preprosta, brez večjih posegov in dodatnih inštalacij; vse, kar potrebujemo, je električna napeljava, zato so primerni za ogrevanje vseh vrst stanovanj ali vikendov.

Pri Petrolu so vam na voljo izjemno kakovostni IR-paneli avstrijskega proizvajalca Vitalheizung in slovenskega proizvajalca Epan po ugodnih cenah in z možnostjo obročnega odplačevanja. Vse o energetsko učinkovitih in do okolja prijaznih rešitvah za dom lahko najdete na naši spletni strani www.petrol.si/energija-za-dom ali o njih povprašate Petrolove energetske svetovalce v Centru energetskih rešitev (CER) v ljubljanskem BTC (dvorana 2).