V stanovanju želimo imeti zakonsko spalnico, kopalnico in dnevno sobo s kuhinjo in jedilnico, najraje vse v enem prostoru. Vse inštalacije je še mogoče prilagoditi. V prilogi vam pošiljam tloris prostorov z merami. Vnaprej najlepša hvala za pomoč in dobro voljo. Branko

Odgovor:

Položaj vhoda in oken zahteva nekoliko nestandardno razporeditev opreme, vendar bo stanovanje kljub temu zelo udobno in funkcionalno. Večji prostor je namenjen dnevni sobi, kuhinji in jedilnici. Ker ni ravno velik in je edini vir dnevne svetlobe v njem neposredno ob vratih, za predprostor ni dovolj prostora, zato predlagava, da, če je možno, z zunanje strani postavite zastekljen vetrolov.

Neposredno ob vhodu sta postavljena nizek regal za copate in garderobna omara z obešalnikom. V najsvetlejšem delu sobe je sedežna garnitura s klubsko mizico in televizorjem. V najglobljem delu prostora so ob steni nanizani kuhinjski elementi.

V drugem prostoru je urejena spalnica s kopalnico. V slednji je dovolj prostora za prho, stranišče, umivalnik in pralni stroj manjše globine. V spalnici so zakonska postelja s širino 160 centimetrov in visoke garderobne omare, ki so postavljene ob najdaljšo steno.

Želiva vam veliko veselja pri urejanju stanovanja.

Gregor Vernik, mag. inž. arh., Dean Marčetič, mag. inž. arh., 2AMV Arhitekti