»Ponosni smo na svoje delo in pomembne povezave, ki smo jih stkali v preteklem letu. Sledimo viziji, da poleg Ljubljane in Beograda odpremo svoja predstavništva tudi v drugih regijah, ki prepoznavajo visoko kvaliteto, znanje in odgovornost kot pomembne temelje delovanja,« je ob obletnici povzel arhitekt Robert Klun, ustanovitelj Magnet Designa.

Promocija avtohtonega domačega znanja, materialov in izdelkov

Magnet Design Ljubljana je edini arhitekturni salon pri nas, ki s konceptom povezovanja združuje in promovira avtohtono slovensko znanje, materiale in izdelke. Prostor sodobne slovenske arhitekture in domačih ambientalnih izdelkov z rednimi srečanji in svetovanjem oziroma programom Arhitekt-ura predstavlja pomembno središče znanja in spodbuja sodelovanje arhitekturne stroke z laično javnostjo. V okviru Magnet Designa so se kot ambasadorji in predstavniki arhitekturne stroke v prvem letu predstavili izkušeni in uveljavljeni arhitekti: Robert Potokar, Gašper Demšar, Mika Cimolini, Miha Dobrina in studio Arhidea.

Združitev vrhunskih slovenskih podjetij

Salon življenjskega stila Magnet Design združuje vrhunska slovenska podjetja, pri čemer poudarek namenjajo povezavi iskrenih družinskih podjetij z dolgoletno tradicijo. Prepoznavnost in razširjenost kvalitetnih blagovnih znamk, ki jih zastopajo, so zagotovo razlog, da nekaj najbolj znanih in priljubljenih kosov pohištva poznamo že na videz. Blagovne znamke, ki domujejo v prijetnem okolju Magnet Designa, so Mineral, kamen tonalit, Kamini Kočevar, Steklarna Rogaška, 3S Design s kovinskimi dodatki, FORMA svetila, Digitalija – avdio in video oprema, ergonomski stoli Giroflex, nemške kuhinje Ballerina in oblazinjeno pohištvo podjetja Klun ambienti, katerega vrhunske kose najdemo na Ljubljanskem gradu, v Operi, v najvišji zgradbi v Sloveniji – Kristalni palači, Hotelu Union in v Sheratonu Ljubljana Mons ter drugod.

Pomemben korak k povezovanju podjetij v kreativni pohištveni industriji

S spoštovanjem do arhitekturne stroke, domačega oblikovalskega znanja, sodelovanja s priznanimi slovenskimi arhitekti in povezovanja vseh ljubiteljev dobrega oblikovanja je Magnet Design strnil svojo prvo obletnico delovanja, ki predstavlja pomemben korak na področju povezovanja slovenskih podjetij na področju kreativne pohištvene industrije. »Ob prvi obletnici so že vidne prve uspešne povezave z gospodarstvom v slovenskem prostoru, želimo pa postati še bolj prepoznavni,« pravijo sodelavci in partnerji Magnet Designa. »Svoj koncept druženja, namenjen ljubiteljem arhitekture, oblikovanja in zdravega življenja, nameravamo razširiti tudi v Rusijo in na Kitajsko.«

Magnet Design bo javnosti predstavil svoje izdelke in projekte v hali A2 na pohištvenem sejmu Ambient v Ljubljani, ki poteka od 17. do 22. novembra na Gospodarskem razstavišču.