Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Kvalifikacije za EP 2016

Slovenija - Ukrajina
0, 2
Slovenska reprezentanca nadaljuje s slabimi predstavami in je prvo tekmo z Ukrajino povsem zasluženo izgubila z 0:2, lahko pa bi bilo še kaj huje. Katanec sicer pravi, da še ni obupal, pa tudi igralci na glas razmišljajo o scenarijih, ki bi jih pripeljali do preobrata, a so to verjetno le pobožne želje, saj glede na videno na zadnjih tekmah Slovenci nimajo prav nobenih možnosti, da bi res nadoknadili visok zaostanek s prve tekme. Ukrajina deluje precej bolje in glede na to, da je v celotnih kvalifikacijah na 11 tekmah dobila le štiri gole, je nerealno pričakovati, da ji bodo sedaj nerazpoloženi slovenski ofenzivci zabili vsaj dva. Le slovenska stavnica našo izbrano vrsto postavlja v vlogo favorita, na tujih pa je ta razumljivo dodeljena Ukrajini. Če Slovenija po kakšnem čudežu ne zabije gola v prvih 30 minutah in poskrbi za zanimivo nadaljevanje in prebujenje v lastnih vrstah in na tribunah, bo njena volja do igranja vse manjša, kar bi lahko Ukrajinci izkoristili za še eno zmago, ki nikakor ne bi bila presenečenje.

Nogomet - Kvalifikacije za EP 2016

Danska - Švedska
1, 0
Švedi so imeli na prvi tekmi v rokah že lepo prednost z 2:0, nato pa jim je pošla sapa in v zadnjih 30 minutah so Danci konkretno oblegali švedska vrata in tudi prišli do pomembnega gola v gosteh. Ta drugi polčas bo prav gotovo dvignil samozavest Dancev, ki zagotovo še niso vrgli puške v koruzo in bodo na domačih tleh od prve minute krenili v lov za vsaj enim zadetkom. Potnik na Euro bo verjetno znan po hudem boju.

Nogomet - Kvalifikacije za SP

Egipt - Čad
1
Egipt v Afriki kotira precej višje kot Čad in je v tem paru ogromen favorit za napredovanje v naslednji krog kvalifikacij, toda na prvi tekmi si je močno otežil delo in izgubil z neugodnim izidom 0:1. Na povratni tekmi ne bo presenečenj, od prve minute bodo Egipčani vršili hud pritisk na vrata gostov, ki bodo prej ali slej klonili. Na razmerje moči med tekmecema bolj kot prva tekma kaže izid njunega septembrskega srečanja na pokalu narodov, kjer je Egipt slavil s 5:1.

Nogomet - Kvalifikacije za SP

Brazilija - Peru
1
Brazilci so v soboto preživeli najtežje gostovanje v Argentini (1:1), zato lahko mirno nadaljujejo s kvalifikacijami, ki jih sicer niso najbolje začeli, saj so že vpisali poraz v Čilu. Tokrat je čas za tri točke, saj gostijo tekmeca iz spodnje polovice lestvice, ki jih je do sedaj na 13 medsebojnih tekmah premagal le na prvi leta 1960, nato pa je Peru ob devetih porazih iztržil le tri remije, nazadnje leta 2007. Z Neymarjem v dobri formi »seleçao« ne bi smel imeti preveč težav.