PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Irska-BiH /Kdo gre naprej?/
2
Ne morem se znebiti občutka, da je megleni drugi polčas v Zenici bolj pomagal Ircem, kot pa Bosni. Zeleno-beli so se tako lahko precej bolje branili, udarili pa iz protinapada, vendar pa potem prehitro dopustili gol. Verjetno lahko v Dublinu hitro pričakujemo ponovno formacijo, kot na prvi tekmi, kjer bo BiH napadala, Irci pa bodo skušali z visokimi žogami zaposliti svojega napadalca. Na dolgi rok imajo zmaji boljšo tehnično znanje, hitrost in pa najbrž tudi kondicijo, poleg tega pa imajo v svojih vrstah kar dva moža, ki lahko z eno samo potezo odločita tekmo (Džeko in Pjanić). Napoved rezultat: 0:1 ali 1:2 za BiH!

Košarka - ZDA - NBA

Memphis-Oklahoma City/+2,5/
1
Oklahoma se vse preveč zanaša samo na svoj fantastični tercet, ki pa bo danes samo duet, kajti Durant vse od tekme z Washingtonom manjka, tako da bo vso breme na Westbrooku in Ibaki. Včeraj je bil njun učinek proti Celticsom premalo za zmago, danes proti grizlijem pričakujem še težjo nalogo.

Tenis - ATP - London

Wawrinka S.-Nadal R.
2
V večernem dvoboju bosta Nadal in Wawrinka ponovila dvoboj iz Pariza, v katerem je bil Švicar boljši z 2:0 v nizih. Sam sem pri Rafi opazil očiten dvig forme za konec sezone in že sedaj napovedujem njegovo uvrstitev med štiri. Glede na to, da je v skupini tudi Murray, je tole verjetno že odločitev o drugem polfinalistu, zato bo dvoboj vsekakor gledljiv, manjšo prednost pa dajem Špancu.

Tenis - Challenger - Champaign

Lapentti G.-Fritz T.H.
2
Taylor Fritz izjemno uspešno sezono zaključuje s challengerjem v Champaignu (Illinois), kjer se bo pomeril z ekvadorskim veteranom Lapenttijem. Mladi Američan je nastopil na vseh štirih mladinskih Grand Slamih, enkrat dosegel finale, v New Yorku zmagal, na profesionalni ravni pa oktobra osvojil tudi svoj prvi challenger, celo dva (Sacramento in Fairfield)! Je član mladega vala ameriških tenisačev, ki bo v prihodnjih treh letih verjetno igral pomembno vlogo na ATP turneji, sem štejem še priimke Rubin, Tiafoe in Paul, sicer pa bi moral biti za dober nastop visoko motiviran, kajti ta mu prinaša neposredno uvrstitev v kvalifikacije za prihajajoči turnir velike četverice v Melbournu.

Am. nogomet - ZDA - NFL

Cincinnati-Houston/+10,5/
1
Ob New Englandu in Carolini, je Cinncinati edina neporažena ekipa v letošnji sezoni in prav je tako! Dalton ima v lovilcih in tight endu Eifertu odlične pomagače, svoje dodaja tudi obramba. Po kakovosti mu podajalec Houstna Brian Hoyer ne seže niti do pasu, Texansom pa se že kar nekaj časa pozna odsotnost glavnega tekača Ariana Fosterja in v sliki končnice ekipe iz Teksasa ne vidim. Zmaga Bengalsov za dva "touchdowna".