Že nekaj ur pred tekmo so gostujoči navijači, ki jim zaradi Veszpremovih rdečih dresov pravijo »Rdeča armada«, napolnili prostor pred dvorano in okoliške lokale. Iz več kot tisočih grl niti za trenutek niso prenehali prihajati glasbeno-navijaški vložki, opremljeni z glasbili, šali, zastavami in podobnim arzenalom. Podobne scene so se nadaljevale tudi v dvorani pred tekmo (takrat vedno zapojejo tudi himno), med njo in po njej. Glede na to, da so znani kot miroljubni in prijazni, so si prislužili simpatije domačih gledalcev, ki so bili številčnejši, a manj glasni.

V sredo bo minilo osem let od 18. novembra 2007, ko so pivovarji prvič in doslej tudi edinkrat premagali ekipo iz mesta ob Blatnem jezeru na desetih medsebojnih tekmah. Takrat so Celjani doma slavili z 28:23, dober mesec in pol prej so v gosteh iztržili remi (24:24), na vseh preostalih osmih dvobojih pa so izgubili. Tudi včeraj je bilo hitro jasno, da so Madžari, pri katerih je zaradi pretresa možganov manjkal Šved Andreas Nilsson (ostal je doma), zaradi poškodbe rame pa še Nemec Christian Zeitz (na tekmi med gledalci), prišli po deveti celjski skalp. Oslabljeni gostitelji – manjkali so Povilas Babarskas, David Razgor in Živan Pešić – v 60 minutah niso niti enkrat vodili ali izenačili.

Za nameček se je po velikem začetnem zaostanku (1:6, 2:9, 5:13) poškodoval še levoroki Žiga Mlakar. Ostrostrelec, ki je do takrat dosegel že štiri gole, je dobil močan udarec v predel reber in obležal ob robu igrišča v oskrbi simpatične fizioterapevtke Teje Končina. Poleg tega je imel domači organizator igre Miha Zarabec v prvem polčasu katastrofalen strelski izkupiček (0:7), na nasprotni strani pa so bili Veszpremovi igralci kar 71-odstotno uspešni. A gostje kljub visoki prednosti in napornemu tekmovalnemu ritmu (pred dnevi so v regionalni ligi Seha v 48 urah odigrali tri težke tekme in vse tri dobili) niso popuščali. Razen v zadnjih šestih minutah, ko so Madžari malce sestopili s plina, Celjani pa so naredili delni izid 6:1 in omilili poraz.

Neuspeh proti podprvaku Evrope ni katastrofa, a Celjani imajo po polovici tekmovanja le eno zmago (v prvem krogu proti turškemu Bešiktašu, najslabši ekipi v skupini) in kar šest zaporednih porazov, kar je tudi neslavni klubski rekord Celja v 21-letni zgodovini nastopanja v ligi prvakov. Skupaj s Turki so s po dvema točkama na dnu lestvice, za šestim mestom, ki še kot zadnje pelje v osmino finala in ki ga drži Wisla, pa zaostajajo za tri točke. »Slabo smo odprli tekmo in si dali štiri, pet avtogolov. Pri tem mislim predvsem na tehnične napake, še huje pa je, da so bile neizsiljene. V drugem polčasu smo začasno našli rdečo nit svoje igre, a Veszprem je bil premočan,« je priznal celjski trener Branko Tamše. Gašper Marguč, Celjan v Veszpremovem dresu, se je na igrišču boril tudi proti svojemu več kot šest let mlajšemu bratu Galu, ki danes praznuje 19. rojstni dan. »Seveda je poseben občutek igrati proti bratu, a to ni bilo prvič. Kar zadeva našo igro, smo se dobro pripravili na Celjane. Vedeli smo, da je njihovo glavno orožje (pol)protinapad, ki smo ga uspešno uničili. Razen v zadnjih minutah, ko je padla zbranost, a zmaga niti za trenutek ni bila ogrožena,« je dejal Gašper Marguč.

V elitnih skupinah lige prvakov je konec tedna v dresih tujih klubov nastopilo še sedem Slovencev. Na derbiju skupine B je Matjaž Brumen (Vardar) dosegel tri zadetke, a je bilo to premalo za uspeh v Barceloni. Dean Bombač je k zmagi Picka proti Kristianstadu prispeval dva, kar 15 zadetkov peterice Slovencev v Montpellieru (Jure Dolenec, Vid Kavtičnik in Borut Mačkovšek po 4, Dragan Gajić 2, Matej Gaber 1) pa ni bilo dovolj za uspeh proti Rheinu Neckarju. Sedmi krog, skupina A: Wisla – Bešiktaš 32:26 (15:12), vrstni red: PSG 12, Veszprem 11, Flensburg 10, Kiel 8, Zagreb 6, Wisla 5, Celje in Bešiktaš po 2, skupina B: Pick Szeged – Kristianstad 35:28 (19:14), Barcelona – Vardar 31:30 (16:13), Montpellier – Rhein Neckar 28:30 (15:16), Kolding – Kielce 25:33 (13:12), vrstni red: Barcelona 11, Vardar 10, Rhein Neckar 9, Kielce in Pick Szeged po 8, Kristianstad in Montpellier po 4, Kolding 2.