V športu se stvari hitro obračajo. Potem ko je Krka sezono začela slabo in se je trenerju Ivanu Veliću stolček že nekoliko majal, so Novomeščani trenutno najboljše slovensko moštvo v jadranskem tekmovanju. Na svojem računu imajo tri zaporedne zmage, s četrto proti Sutjeski pa bi še utrdili oziroma izboljšali svoj položaj na lestvici. Precej bolj zahtevno delo čaka Olimpijo, ki gostuje pri evroligaški Cedeviti. Ljubljančani so trenutno v slabem nizu, saj so izgubili šest od zadnjih sedmih obračunov, a so v letošnji sezoni na gostovanju že pripravili dve veliki presenečenji – proti Crveni zvezdi in Bilbau.

»Potrebujemo čas,« so po slabših predstavah na začetku sezone v en glas ponavljali trener Velić in igralci Krke. Očitno so imeli prav, saj so v zadnjem obdobju močno popravili formo in se na lestvici prebili pod vodilno četverico. Ker Novomeščani uspešno nastopajo tudi v Fibinem evropskem pokalu, so pred obračunom s Sutjesko optimistični, da bodo nadaljevali niz zmag. Nekoliko jim utegnejo načrte prekrižati le težave s poškodbami, saj so vprašljivi nastopi Mirka Mulalića, Jureta Ritlopa in Stefana Sinovca. »Čaka nas zelo neugoden nasprotnik, čeprav njihovi dve zmagi v ligi tega ne kažejo. Kar nekaj tekem so izgubili v tesnih končnicah, zato moramo biti maksimalno osredotočeni na njih. Mi smo v dobrem ritmu in pričakujem, da bomo prišli do nove zmage. Sicer imamo velike težave z zdravjem. Zaradi poškodb sta še vedno vprašljiva Mulalić in Ritlop, Sinovec pa mora operirati zob, zato je tudi njegov nastop zelo vprašljiv. Ne glede na vse tegobe pričakujem pravo reakcijo ostalih igralcev,« pravi trener Krke Ivan Velić, ki ključ do uspeha proti črnogorskemu moštvu vidi predvsem v kolektivni igri igralcev, ki jih bo imel na voljo.

Preostale tri neporažene ekipe v ligi Telemach bodo v 4. krogu danes igrale v gosteh. Rogaška gostuje v Portorožu (19.30), LTH Castings v Šoštanju in Šenčur v Domžalah pri Heliosu (oboje ob 20. uri). Zadnji par je Zlatorog – Lastovka (jutri ob 19. uri).

Liga ABA, 10. krog: Tajfun – Metalac sinoči, danes ob 17. uri: Krka – Sutjeska, ob 19. uri: Mega L. – Cibona, ob 21. uri: Budućnost – MZT, jutri ob 17. uri: C. Zvezda – Igokea, ob 19. uri: Cedevita – Olimpija, ponedeljek ob 21. uri: Zadar – Partizan.