Včeraj ob 9. uri zjutraj so začeli prodajati vstopnice za Princeov koncert, ki bo 24. novembra v Koncertni hiši na Dunaju. Prince je pred kratkim izdal nov, 34. studijski album HitNRun, na katerem raziskuje vrsto različnih žanrov, od balad do plesne glasbe, za dunajski koncert pa pripravlja nekaj drugačnega. Gre za klavirski koncert, s katerim Prince napoveduje bolj razgaljen, intimen koncert, v izvedbi, ki jo izpopolnjuje že 30 let. Vstopnice za Princea je, z omejitvijo štirih na osebo, mogoče kupiti na spletu (www.oeticket.com) in na blagajni Koncertne hiše. Če se boste v torek, 17. novembra, znašli med hamburško Volksbank Areno in istoimensko ljudskim Volksparkstadion, pa vam predlagamo, da si zagotovite vstopnico za vmesno Barclaycard Areno, kjer bo ob 20. uri nastopila kultna škotska zasedba Simple Minds.

Gromeli bodo tolkala in mešalke

Že naslednji dan, v sredo, 18. novembra, se lahko enostavnih mislih odpravite zvečer v Klub Gromka. Priča bomo izjemnemu tolkalskemu večeru s Simonom Klavžarjem in Jožetom Bogolinom ali skupinsko Drumartice, ki se po številnih prestižnih gostovanjih in uspešnih tekmovanjih v tujini vračajo na domače odrske deske. Med drugim bomo slišali Night Trips Brucea Hamiltona in Tango Igorja Stravinskega. Če pa vas bodo koncertni (u)trip in vijolice nosili vse do petka, 20. novembra, vam lahko namignemo, da bomo brusili pete v K4. Tam bodo z mešalke sukali Christian Smith, Tomy DeClerque, Fraku in drugi ter, kot jo britanski kolegi radi kličejo, čudovita brazilska lepotica Anna s prečudovitim angelskim nasmehom.

Slednjega ne bomo našli na novem albumu Art Angels kanadske vsestranske glasbenice Grimes. Ocenjevalci na recenzentskih straneh so enotni pri podajanju in dajanju najvišjih ocen za njen novi družbeno, kulturno in politično nekorektni pop izdelek. Ta sicer ni tako nepričakovano aranžiran kot briljantni predhodnik Visions iz leta 2012, a ji preboj na vrh glasbenih lestvic ne bo ušel.

Cobain prebuja Nirvano

Prav tako preboj ni posthumno ušel Kurtu Cobainu, čigar življenje je tema avtoriziranega dokumentarnega filma Kurt Cobain: Montage Of Heck. Spremljajoči napovednik filma ima v naslovu dodano The Home Recordings. Založniški gigant Universal Music je dokaj razkošno in bogato opremil tako standardno izdajo kot tudi omejeno za globlji žep in zbiratelje. Prav tako je pričakovati, da bodo znani hiti Nirvane še enkrat pohodili vrhove glasbenih lestvic – od Billboarda do Džibutija. A žal se ne moremo otresti vtisa, da gre za čisto komercializacijo in grobo eksploatacijo Kurtovega neusahljivega glasbenega lika in dela.

Z eksploatacijami nimajo nobenih težav dekleta iz skupine Little Mix. Mladenke so najprej profilirale vse potrebne informacije o svojem novem albumu Get Weird prek družbenih omrežij, ne primanjkuje pa jim niti sledilcev z zmagovitega tekmovanja za The X Factor 2011. Novi album se je zavihtel na prvo mesto otoških in čezpacifiških glasbenih lestvic, v nasprotju z njimi pa se na mehiških lestvicah počasi, a vztrajno vzpenja Carla Morrison s svojim novim albumom Amor Supremo. Mehiška Lana Del Rey, kakor ji radi rečejo nekateri južnoameriški kolegi, vnovič navdušuje s svojo rahločutno izpovedjo in nadvse galantno produkcijo. Romantično, a nikakor osladno in patetično.