Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Kvalifikacije za EP 2016

Ukrajina - Slovenija
1, 0
Zadnje tekme slovenske reprezentance pred dodatnimi kvalifikacijami ne morejo biti za vzpodbudo, saj v njih kaj pozitivnega lahko vidijo le največji zaljubljenci v našo izbrano vrsto. Sramoten prvi polčas in težko priborjena zmaga v San Marinu, le remi s skromno Litvo, mučenje z Estonijo, boleča poraza s Švico in Anglijo... to so zadnje tekme in po petih glavobolih bo Srečko Katanec potreboval tudi božjo pomoč, da toliko spremeni stanje v reprezentanci, da se iz Ukrajine vrne z veliko zmago.

Nogomet - Kvalifikacije za EP 2016

Švedska - Danska
1, 0
V dvoboju severnjakov stavnice nekaj več možnosti za napredovanje pripisujejo Švedom. Ibrahimović in druščina so pred dodatnimi kvalifikacijami oktobra dvakrat slavili z 2:0 in si dvignili samozavest po dveh usodnih septembrskih porazih z Rusi in Avstrijci, a to je že vse pozabljeno. Z Dansko bo šlo dvakrat na nož in odloča lahko že en zadetek. Na prvi tekmi bodo Švedi predvsem prek neustavljivega Ibrahimovića gotovo poskušali priti vsaj do minimalne prednosti pred povratnim srečanjem, a tudi Danci kljub neprepričljivi formi niso od muh, predvsem pa imajo v zadnjem času precej boljše izide z medsebojnih tekem, saj so Švede premagali na zadnjih štirih tekmah. Ta dvoboj se bo odločal na povratni tekmi, na prvi pa vendarle lahko več pričakujemo od domačinov.

Košarka - ABA liga

Krka - Sutjeska
1
Krka je s tremi zaporednimi zmagami napravila velik skok na lestvici in je trenutno 5., kar je nad realnimi pričakovanji. A ponuja se ji možnost, da serijo zmag podaljša, saj v Novo mesto prihaja verjetno kar najslabša ekipa lige. Da je ne bodo Novomeščani podcenjevali, pa jim bo služilo opozorilo iz Ljubljane, kjer je Olimpija letos Sutjeski morala priznati nepričakovan poraz, ki bi jo lahko na koncu drago stal. Dolenjci te napake ne smejo ponoviti.

Košarka - ABA liga

Budučnost - MZT Skopje
1
Budućnost je letos verjetno edina ekipa, ki bi lahko v Aba ligi vsaj približno parirala evroligašema Cedeviti in Crveni Zvezdi, ki bosta skoraj zagotovo tudi na koncu rednega dela na vrhu lestvice. Črnogorci so v zadnjem krogu doživeli nenačrtovan poraz proti letos sila povprečnemu Partizanu, nato pa izgubili še v evropskem pokalu, kateremu ne posvečajo ravno maksimalne pozornosti, zato pa bodo danes odločni, da se po dveh porazih vrnejo na zmagovito pot in ostanejo visoko na lestvici. Makedonci, ki so v devetih krogih petkrat izgubili, jih bodo težko presenetili.