Naravna, preprosta ali unikatna

Vintidž dekoracije so lahko videti naravne, preproste ali unikatne. Izberete lahko praktično kateri koli dekorativni kos iz osebne zbirke predmetov ali vintidž umetniška dela, ki jih obesite na steno. Zbirko različnih kosov v istem stilu lahko postavite v kot sobe ali pa na odprto polico, kjer bo postala središče cele sobe. Dekoracijo kombinirajte z opremo, tudi če je sodobne minimalistične zasnove, saj boste dobili eklektično mešanico, ki odraža vaš stil.

Različne predmete vizualno povežite

Najenostavnejši način, kako v dom vnesete malo trendovskega vintidž pridiha, je, da stene okrasite z večjimi ali manjšimi umetninami. Omislite si lahko starinske slike ali pa ustvarite kolekcijo vaših najljubših fotografij in drugih umetniških kosov, kot so vintidž ure, ključi ali okvirji, ki jih obesite na izpostavljeno steno. Čeprav so predmeti različni, jih uokvirite v enake okvirje in jih tako povežite – uskladite jih lahko tudi po barvah ali materialih.

Vsak prostor je lahko vintidž

Vsak prostor lahko spremenite v udobno vintidž sobo. Kuhinjo na primer poudarite s svetili, armaturami ali stoli v tem slogu, ali pa zamenjajte namizni prt v jedilnici, saj boste prostoru že samo z manjšimi spremembami vdihnili drugačno vzdušje. V dnevni sobi si lahko daste duška in se odločite za improvizirane rešitve za shranjevanje v vintidž stilu. Ročno izdelani izdelki in predmeti, ki so na videz obrabljeni, bodo naredili veliko spremembo. Stene v prostorih, med drugim tudi v kopalnici in pralnici, pa poudarite z vsestranskimi tapetami v nekoliko starinskem slogu.