Predlagam, da ograjo na lep način predstavimo tudi našim otrokom. Moja inovativna rešitev je Ježkove bodice. Ježek je zelo simpatična živalca in mladež od tega imena ne bo ustrahovana. V njej bomo zanetili zasevke, da so pregrade in ograje nujno potrebne, če hočemo zaščititi domovinske interese. Ne moremo se v nedogled igrati iger brez meja. Važno je, da se zakoličijo bodeče ograje in se pretrga pravljica o brezmejni globalni Evropi. Tudi do sosedov smo s tem jasno razmejili pojme, kdo je kje gospodar. Šele zdaj se lahko do njih tudi spoštljivo obnašamo. Poglejmo, kako spravljivo se obnašajo Hrvatje. Niso zaropotale strojnice, niti mitraljezi, samo nekoliko nesramno so nas okrcali. Tako je tudi prav.

Da ne bo ostal v podrejenem položaju naš krščanski svet, predlagam, da za njih nosi meja naziv Ograja Kristusovega prebujenja. To poimenovanje ima dve namena. Prvi je ta, da se pribežniki, ki se plazijo skozi ograjo, ranijo do krvi in s tem spoznajo Kristusov 'križev pot'. Če jih pri tem še naučimo molitvice 'Oče naš, kateri si v nebesih', na nevsiljiv način vnašamo v njihove misli krščanski nauk in sprožimo dušno prebuditev. K temu so zavezani, če želijo dalj časa živeti v raju oziroma v obljubljeni Evropi ter zrahljati vezi z islamskim svetom.

S tem subtilnim nagovorom sem želela povedati, da ni važen namen, marveč poimenovanje: nomen est omen. Hkrati pa želim obsoditi bogokletne misli nekaterih rušiteljev naše domovine: ograjo so poceni kupili od Madžarov, od Evrope pa vlečejo 1,5 milijona evrov za begunski val, ki teče in teče, se občasno nekje ustavi in gre dalje. Pričevalci: razen manjših incidentov z njimi ni nikakršnih problemov. Ne gre jim verjeti. Preveč se družijo z islamisti, ki so jih že naščuvali proti nam.

Hkrati se zahvaljujem vladi za njeno inovativno razumsko ravnanje. Pogumno plačujte tudi svoje svetovalce. Nikoli ni dovolj denarja za diplomatsko ravnanje s presežkom.

Darja R. Gorup