Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Norveška - Madžarska
1
Madžari bodo danes motivirani kot že dolgo ne, saj imajo prvič po skoraj trteh desetletjih priložnost, da se uvrstijo na veliko tekmovanje. A vloga favorita kljub temu pripada Norveški, ki je s skalpom Hrvaške v kvalifikacijah že dokazala, da zna še kako dobro igrati nogomet. Izbranci Pera-Mathiasa Hogme gojijo tipično skandinavsko igro, kar pomeni, da bodo morali biti Madžari še posebej previdni zlasti ob prekinitvah.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Avstralija - Kirgizistan
1
Avstralci so s Kirgizistanom nazadnje igrali junija letos in nekoliko presenetljivo zmagali zgolj z 2:1. Na papirju so nogometaši Kirgizistana za nekaj razredov slabši nasprotnik, a jim v kvalifikacijah vseeno ne gre slabo, saj imajo v skupini B le točko manj od Avstralcev. Vseeno presenečenja v Canberri danes ne gre pričakovati.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Ekvador - Urugvaj
1,0
Ekvador je očitno ujel zmagovalni ritem, saj je nanizal štiri zaporedne zmage, med drugim pa odvzel skalp tudi svetovnim podprvakom Argentincem. A tudi Urugvaju ne gre slabo, kar je dokazal na zadnji tekmi proti Kolumbiji, ki jo je dobil s kar 3:0. Reprezentanci obeh držav imata nekaj izvrstnih posameznikov, ki lahko srečanje odločijo z eno samo potezo, predvsem pa poskrbijo, da obračun ne bo dolgočasen.

Košarka - ZDA - NBA

Minnesota - Golden State
2
Golden State kot edino moštvo v ligi še ne pozna poraza. Z deveto zaporedno zmago, ki so jo dosegli proti Memphisu, so celo izenačili klubski rekord iz sezone 1960/1961. Za aktualne prvake se v tem trenutku zdi, da lahko izgubijo zgolj, če imajo zares slab dan. Čeprav Minnesota sezone ni začela slabo, je težko verjeti, da bodo prav oni prekinili zmagoviti niz prvakov.