Zato ni čudno, da je Sejem avtodelov (peti po vrsti), ki ga je organiziral vodilni slovenski ponudnik avtodelov in maziv Skupina GMT, v enem samem dnevu na Gospodarsko razstavišče privabil preko 2000 povabljenih gostov, med katerimi so bili predvsem ljudje iz sveta avtomobilizma in poprodajnega avtoservisnega področja. Ogledali so si pestro sejemsko ponudbo (razstavljalo je preko 60 domačih in tujih dobaviteljev rezervnih avtodelov), ki jo je organizator obogatil še s strokovnimi tehničnimi predavanji v okviru jubilejne, 10. Tehnološke konference o vzdrževanju motornih vozil. Glavna zvezda sejma je bil Castrol Edge Bloodhound SuperSonic Car - avto, hitrejši od metka, ki bo po dolgih letih raziskav in izboljšav prihodnje leto v Afriki znova podiral hitrostni rekord.

“Navdušen sem, da imamo tako podporo pri svojih dobaviteljih, ki nam pomagajo pri programskem delu sejma, še bolj pa sem navdušen in hvaležen našim strankam, ki nas v res velikem številu vsako leto obiščejo in s tem izrazijo podporo našemu delu”, je dejal prokurist Skupine GMT Tomaž Gider.

Pester obsejemski program, ki so ga krojile vratolomne moto vožnje KTM-ove svetovne zvezde Roka Bagoroša in hitri ovinki šampiona Andreja Jereba, je celotno dogajanje prijetno zaokrožil in organizatorjem dal jasno vedeti, da je tako edinstven dogodek drugo leto nujno potrebno ponoviti.