Novica, da bosta slovenska košarkarja Goran Dragić in Beno Udrih v ligi NBA združila moči pri moštvu Miami Heat, je močno odmevala predvsem na sončni strani Alp. Onkraj Atlantika je bil glavna zgodba prestopa Mario Chalmers, ki je pri Vročici preživel vseh sedem sezon v najmočnejši košarkarski ligi na svetu in v tem času osvojil dva šampionska prstana. Vodstvo kluba se je Chalmersa želelo znebiti že poleti, a jim to ni uspelo. Zaradi njegove visoke pogodbe so presegli luksuzni davek, kjer bodo zdaj privarčevali okoli šest milijonov dolarjev.

Manj znano dejstvo pri celotnem poslu je, da si je Miami na vse pretege v menjavo želel zvabiti še tretje moštvo, ki bi vzelo Bena Udriha. Ker ga niso našli, so naposled sprejeli kupčijo z Memphisom. To pomeni, da je Udrih na Floridi v bistvu »nezaželen«, mnogi tudi natolcujejo, da predsednik Pat Riley v ozadju že snuje načrt, kako bi v klub poleti zvabil enega najboljših košarkarjev na svetu Kevina Duranta.

Koliko igralnega časa bo trener Erik Spoelstra namenil 33-letnemu Šempetrčanu, ni jasno. Utegne se dogoditi, da mu ne bo pripadla niti vloga prve menjave Dragića, saj v letošnji sezoni odlične predstave prikazuje Tyler Johnson. Ravno Goran Dragić je vseeno prepričan, da se bo Udrih pri Miamiju dobro znašel. »Našemu sistemu igre, ki temelji na postavljenem napadu, se bo hitro prilagodil. V takšnih situacijah je vedno prikazoval dobre igre,« pravi 29-letni Ljubljančan, ki se je na začetku letošnje sezone znašel v rahli krizi.

Predvsem na zadnjih dveh tekmah Dragić ni ujel pravega ritma pri metu. K zmagi proti Torontu je prispeval dve, proti LA Lakers pa štiri točke. Zagotovo precej manj, kot od njega pričakuje vodstvo kluba, ki si v končni fazi želi predvsem zmag. K slednjim Dragić vseeno prispeva svoj delež, saj dobro vodi igro Miamija, največ težav ima presenetljivo pri zaključevanju prodorov, kar je bila njegova glavna odlika v preteklih sezonah. Kaj na vse skupaj poreče Erik Spolestra? »Niti pod razno ne delamo panike. Tudi zaskrbljeni nismo. Niti najmanj. Pustimo času čas in stvari bodo prišle na svoje mesto.«