Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Kvalifikacije U21

Hrvaška - San Marino/+2/
1
Mladi Hrvati so na dobri poti, da se uvrstijo na EP, saj so dobili prve tri kvalifikacijske tekme. Danes jih čaka le malo težji trening in nova zmaga, saj San Marino tako kot v članski kategoriji tudi tu spada med največje avtsajderje. Prva tekma med reprezentancama v začetku oktobra se je v San Marinu končala z zmago gostov z 0:3, danes pa bi utegnili Hrvati še s kakšnim golom več napolniti mrežo nasprotnika.

Košarka - Evropokal

Union Olimpija – Oldenburg /+7,5/
2
Predstave Uniona Olimpije letos pričakovano nihajo od odličnih do poraznih, saj je v ekipi veliko mladih in neizkušenih igralcev, ki ne igrajo konstantno. Ker ima moštvo v zadnjem času tudi precej težav s poškodbami, je še toliko težje zaupati Ljubljančanom, da bodo prepričljivo zmagovali tekme. Oldenburg je vse prej kot lahek nasprotnik, saj ima v evropskem pokalu enake ambicije kot Olimpija, torej napredovati iz skupine. Po slabšem začetku je današnja tekma za Nemce izjemno pomembna, saj bi v primeru poraza lahko že opustili upe na napredovanje. V moštvu gostov bo zelo motiviran predvsem Klemen Prepelič, ki bo ob vrnitvi v Stožice, verjetno z veseljem zmajem nasul vsaj 10 točk, kar se zdi tudi dobra stava.

Košarka - Evropski pokal

Krka - Leiden Basketball
1
Krka je v dobrem obdobju, saj je od zadnjih petih tekem tesno izgubila le tisto v Frankfurtu (65:67). Če bodo Nemci pričakovano v skupini osvojili prvo mesto, Novomeščanom ta poraz ne bo preveč škodil in so še vedno v dobrem položaju za napredovanje, za to pa morajo skoraj nujno danes premagati najslabšega nasprotnika v skupini, ki je v prvih dveh krogih obakrat izgubil, dva poraza pa je v zadnjem času doživel tudi v ne ravno kvalitetnem nizozemskem prvenstvu. Kvaliteta je gotovo na strani slovenskega kluba, ki pa bo moral to potrditi tudi na domačem parketu.

Košarka - Evropski pokal

Helios Suns - Pieno Zvaigzdes
1
Kljub temu, da so Domžalčani šele tik pred začetkom tekmovanja dobili vabilo v Fibin evropski pokal, so se ga lotili resno in ambiciozno, z željo po napredovanju iz skupine. A v prvih dveh tekmah so doživeli dva tesna poraza, kar pa še ne pomeni, da so izločeni iz boja za napredovanje. Predvsem je potrebno sedaj doma premagati litovskega nasprotnika, ki je prav tako izgubil prvi dve tekmi. Pieno ne blesti niti v domačem prvenstvu, kjer je po uvodnih dveh zmagah nanizal pet porazov in je očitno v hudi krizi.