PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

BiH-Irska /dvostranska stava/
1
Tekmi med BiH in Irsko bi utegnili biti najboljši material za grizenje nohtov in sedenje na robu "kavča". Irci se pritožujejo, zakaj morajo igrati "na selu", če pa ima Sarajevo stadion, ki sprejme 30.000 gledalcev. Verjetno je "jamranje" posledica dejstva, da se zavedajo izjemno težkega dela. Keane in O'Neill v Zenico prihajata oslabljena, saj so za tekmo vprašljivi kar trije ključni igralci O'Shea, Long in Elliot, irski novinarji pa so se na konferenci pred odhodom v Bosno spraševali predvsem o fizični pripravljenosti nekaterih starejših članov "repke", kot je Hoolahan. Za zmaje(ve) bo zagotovo igral tudi njihov glavni igralec Edin Dzeko, brez katerega so kvalifikacije Bosanci končali nekoliko medlo. Zaradi tega tudi tako visoka kvota na domače.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Wales-Nizozemska
2
V Cardiffu bodo Valižani pričakali ranjene Nizozemce. Oranje se bo verjetno hitro po neuspešnih kvalifikacijah začel pobirati in tokrat bodo lahko zaigrali brez bremena, za zmago pa imajo res lepo priložnost, saj bosta pri domačih manjkala Ramsey in Bale.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Severna Irska-Latvija
1
Severna Irska bo na Windsor Parku v Belfastu pričakala eno izmed slabših reprezentanc minulih kvalifikacij, Latvijo. Strateg O'Neill ima sicer nekaj težav s sestavo moštva, ker vsi fantje niso 100% pripravljeni, a ekipa je na drugi strani v seriji sedmih tekem brez poraza, srečujejo pa se z ekipo, ki je v kvalifikacijah za EURO zbrala skromnih pet točk (brez zmage).

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Španija-Anglija (Kdaj 1.gol)
2 (=31-90m)
V Alicanteju pričakujem bolj uspavanko, kot pa dvoboj, ki bi navdušil z veliko zadetki. Angleži bodo preizkusili, ali lahko njihova obramba zdrži tudi proti enemu izmed najboljših napadov na celini, sicer pa Špancem ne bi smela ustrezati otoška igra mož na moža, ki jo je v teh kvalifikacijah, ravno v naši skupini, dobro uporabil angleški selektor Hodgson. Če želite videti gole, raje preklopite drugam.

Košarka - Mednarodni - Evroliga

Panathinaikos-Žalgiris/+9,5/
2
Če sem šel zadnjič proti Žalgirisu, ga moram tule vsekakor podpreti. Sani in Sale, vsaj za zdaj tako kaže, ni ravno posrečen strokovni tandem, po štirih krogih je grška ekipa vpisala le eno zmago in če danes ne bodo uspešni, potem bi morda lahko že prišlo do prvih kadrovskih sprememb, saj se Grki neradi igrajo z ugledom. Žalgiris ima po štirih krogih dve zmagi, obe na gostovanjih in pričakujem, da bo tekma vsaj tesna. Raduljica, Gist, Calathes in Diamantidis so velika imena, toda kot kaže je vzdušje v slačilnici pri Panithinaikosu bolj slabo...