PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni mladi - Kvalifik. za EP U19 (turnirji)

19Portugalska-19Moldavija/+2/
1
V času pisanja ponudba sicer še ni bila popolna, a verjamem, da se je to čez noč uredilo, kajti lepih je tule kar nekaj stav. Odločil sem se za hendikep, saj je mlado portugalsko moštvo sestavljeno večinoma iz igralcev mladega moštva Benfice, ki uspešno igra v mladinski Ligi prvakov in je demoliralo Galatasaray, Astano ter premagalo celo Atletico iz Madrida. Renato Sanches je včasih celo v kombinacijah za nastop med člani. O Moldavcih prav veliko informacij nimam, a če nimajo neke posebne generacije, bodo iz Portugalske odšli s porcijo golov. Predvidevam tudi to, da bodo na tekmi vsaj 4 goli.

Košarka - Mednarodni - Evropokal

Karpat-Sparta Praga
1
Hermelini iz Ouluja lovijo zaostanek 2-4, kolikor je zmagala ekipa iz Prage na prvi tekmi. Iz 17 strelov je češka ekipa kar štirikrat premagala sicer odličnega vratarja Aitokallia in ima pomembno prednost. Na Finskem bi morala biti slika obrnjena, kajti letos Kärpät v domači dvorani blesti, imajo izjemno kombinacijo izkušenih mož in mladih talentov - dva sta domača upa Aho in Puljujärvi - za pomembno srečanje pa se v moštvo vrača tudi napadalec Julius Junttila.

Tenis - Challenger - Bratislava

Pavlasek A.-Rublev A.
2
Verjetno že petič letos na Rubljova. Kaj hočem?! Enostavno se mi vsakič, ob ogledu njegovih srečanj zdi, da gledamo bodočega člana TOP10 na računalniški lestvici ATP. Bi bilo pa dobro, da se fantu čim prej priskrbi psihologa.

Tenis - Challenger - Mouilleron Le Captif

Pouille L.-Chiudinelli M.
1
Tudi 21-letnega Francoza v bodoče vidim zasidranega med elitno 100-terico svetovnega tenisa, čeprav priznam, da sem letos od njega pričakoval več. Napovedujem, da bo letošnje leto sklenil z dobrim nastopom na domačem challengerju, za začetek pa igra proti največjemu prijatelju Rogerja Federerja iz najstniških dni. Sicer je Švicar na edinem letošnjem medsebojnem srečanju zmagal, a bodo tukaj pogoji Lucasu precej bolj pisani na kožo, kot pa v Den Boschu. Oba imata relativno dober servis, razlika pa se bo delala v izmenjavah, kjer bolj potrpežljivega, predvsem pa hitrejšega vidim Pouillea.

Tenis - WTA125K - Limoges

Vogele S.-Tsurenko L.
2
Na turnir v Limoges so prišle tiste igralke, ki si želijo ob koncu leta še nekoliko popraviti uvrstitev na lestvici. Ena izmed teh je tudi Lesja Curenko, ki bi si z morebitno turnirsko zmago ali pa vsaj finalom najbrž zagotovila status nosilke na prihajajočem turnirju velike četverice v Melbournu januarja. To pomeni, da bo za vsako nasprotnico nevarna, proti Stephanie Vögele pa bi morala kaj hitro rešiti dilemo o zmagovalki, saj ji Švicarka v preteklih štirih dvobojih ni vzela niti enega niza.