Čeprav na stadionu Ob jezeru spektakla ni bilo, je bil trener nogometašev Olimpije Marijan Pušnik bolj zadovoljen kot takrat, ko je ta bil. Na primer na tekmi proti istemu tekmecu v Ljubljani ali proti Celju, ko so zmaji slavili z visoko prednostjo. V soboto so Ljubljančani zmagali s 3:1, igrali pa so tako, kot pretendent za naslov prvaka mora igrati v gosteh – učinkovito v napadu in trdno v obrambi. Zvezda večera je bil z dvema goloma spet Andraž Šporar (na zadnjih dveh ligaških tekmah jih je dosegel šest), z igro pa se je še posebno izkazal hitri in prodorni strelec tretjega zadetka Lucas Ontivero. Ravno akcija Ontivera in Šporarja za zadnji gol je Pušnika najbolj navdušila, kajti naredila sta ravno to, kar jima je trener Olimpije svetoval na treningih.

»Ne zdi se mi tako spektakularno, če zmagaš za pet golov in ima ob tem tekmec priložnosti, ti pa dosegaš zadetke iz protinapadov, kar se je dogajalo na prejšnjih tekmah z Rudarjem, Celjem in Gorico. V Velenju smo videli resno Olimpijo, ki ve, kaj hoče,« je dejal Marijan Pušnik. Ta bo imel zdaj dva tedna časa, da ekipo pripravi na tekmo, ki jo nogometna Slovenija že dolgo pričakuje – derbi z Mariborom v Stožicah. »Vsi smo bili razočarani, ker ni bilo derbija ob načrtovanem terminu. Sicer pa od mene ne boste slišali, da smo bili v obdobju, ko je derbi odpadel, v boljši formi kot zdaj. Jaz se namreč ne šalim. To je zame preveč resna zadeva. Želim si, da bi bile na krilih reprezentance, ki naj premaga Ukrajino, Stožice polne in da bo celotna Slovenija ponosna na nas.« Glede na njegove besede lahko tudi na derbiju pričakujemo »resno« Olimpijo. To pomeni konkretno v napadu, kjer ima s Šporarjem, Ezekielom Hentyjem (ta je zaradi kartonov v Velenju manjkal), Ontiverom in druščino obilo kakovosti in taktično dovršenostjo, ki so jo v Velenju prikazali v drugem polčasu. Pri vodstvu s 3:1 so zaigrali obrambno. Rudar je poskušal z napadi, Olimpija pa je z zgoščeno postavitvijo na sredini poskuse gostiteljev že v kali zatrla.

S predstavo zeleno-belih ni bil zadovoljen le Pušnik, ampak tudi predsednik kluba Milan Mandarić. Ta je odgovarjal na druga vprašanja, ki niso neposredno povezana z dogajanjem na igrišču. V zadnjih tednih so se razširila namigovanja, da z direktorjem Rankom Stojićem nista več v tako dobrih odnosih, kot sta bila na začetku sezone. »Ne bi bilo primerno, če bi kot predsednik tako velikega kluba, kot je Olimpija, govoril o naših internih stvareh. Vse gre naprej, kot mora. Zmagali smo proti Rudarju, to je najbolj pomembno. Glede organizacije ni težav,« je na to odgovoril Milan Mandarić, medtem ko s konkretnim mnenjem ni postregel niti na vprašanje o Stojićevih domnevnih povezavah z zastopništvom nogometašev. »O tem bi morali govoriti z njim.« Toda Stojić nam je že pred časom dejal, da z nami ne bo govoril… »Ne morem govoriti o njegovih stvareh. Verjamem, da ni vmešan v nič drugega kot v Olimpijo. Sicer pa ne moreš biti uspešen na dveh področjih hkrati,« je na dodatno spraševanje odvrnil Mandarić in dodal, da zanj kakršen koli konflikt interesov ni sprejemljiv. Pojasnil je še, da so plače nogometašem do zdaj le enkrat zamujale, pa še to le za en dan, ker se je iz ZDA v Ljubljano vrnil 16., namesto 15. v mesecu, o čemer »so bili nogometaši obveščeni«. Ti si lahko obetajo, da bodo kmalu imeli nekaj, kar so lani imeli, zdaj pa nimajo več – klubske oziroma sponzorske avtomobile. »To je ena tistih stvari, pri katerih zamujamo. A to bomo kmalu uredili.«

Milan Mandarić je zadovoljen, ker je Olimpija uspešna na igrišču. Toda v Ljubljano je prišel z dolgoročnejšim ciljem – da bi zaslužil. Prepričan je, da se mu bo investicija čez nekaj let obrestovala. Da bo zaslužil več, kot bo vanj vložil. Tudi glede na trenutno zakonodajo je vprašljivo, kako in ali bo Mandarić uresničil svoje načrte. »Slovenska zakonodaja je zame nekaj novega. V Angliji, kjer sem deloval, so klubi v privatni lasti. Upam, da bodo nekega dne ljudje spoznali, da mora priti do privatizacije. To je edini način, da klub postane močan in na dolgi rok neodvisen. Če se to ne bo zgodilo, se bom moral truditi naprej, delati, priti v Evropo, zaslužiti denar, da bi ga vrnili nazaj. V klub sem prišel z velikim tveganjem. Denar bomo zaslužili z uspehom.«

V zraku ostaja vprašanje, na kakšen način bo Mandarić povrnil svojo investicijo. In koliko denarja bo vložil v tej sezoni. Prvi mož Olimpije pravi, da slednje ni pomembno. Ampak je. Prav tako kot so pomembni odgovori na druga neodgovorjena vprašanja.