Vam klubskega avtomobila pri Ciboni niso dali v uporabo?

Še čakam nanj. Sem se pa v tem času privadil na uporabo tramvaja, ki mi je prirasel k srcu. Na trening se tako odpravim vedno nekoliko bolj zgodaj, da lahko na postaji spijem še kavo.

Uvajalno obdobje v novem okolju je bilo za vas ekstremno kratko, saj ste se nemudoma vklopili v moštvo in dali svoj prispevek k boljšim igram.

Po treh tednih pri Ciboni sem izredno zadovoljen. V klub sem prišel pred tekmo s Partizanom, ki smo jo morali dobiti, ker je bil začetek sezone slab. V vodstvu kluba so mi dejali, da so ambicije veliko večje od prikazanega. Na tekmi s Partizanom se je čutil imperativ zmage. Na srečo smo do nje prišli in nato lažje zadihali. Ekipa je resnično dobra, vzdušje v garderobi pa odlično. V moštvu so igralci, ki so navajeni delati in razumejo košarko.

Ste imeli pred Cibono tudi kakšne druge ponudbe?

Imel sem, a me nihče ni posebej prepričal. Notranji občutek mi ni pustil, da bi kakšno sprejel. Vmesni čas sem treniral pri Slovanu, kjer mi je to omogočil trener Gregor Hafnar, za kar sem mu izredno hvaležen. Tako sem ostal v ritmu, kar je bilo izredno pomembno. Po porazu Cibone proti Olimpiji so me poklicali vodilni iz zagrebškega kluba, do dogovora pa smo prišli hitro. Vse skupaj se je v bistvu odvilo v treh dneh.

Ste pričakovali, da boste kot reprezentant hitreje dobili kakšen klub?

Že junija sem imel priložnost vse skupaj zaključiti. Iz tujine je na moj račun priromala izredno dobra ponudba, a se takrat za to nisem odločil. Ko so se nato začele reprezentančne priprave in evropsko prvenstvo, se je nekaj dogajalo, a kot sem že omenil, me ni nihče posebej prepričal. Je pa tako, da moraš v reprezentanci tudi nekaj odigrati in ni dovolj, da si samo med dvanajst, da bi potem samo zaradi tega dobil klub. Hkrati pa tudi nisem neznanka na evropskem zemljevidu in v bistvu ne potrebujem reprezentance za dodatno promocijo.

Koliko je resnice v tem, da sta bila v kompletu z Jako Lakovičem pred vrati Olimpije?

Stik je poleti bil in smo se resno pogovarjali o tej možnosti, a na koncu do dogovora ni prišlo.

Pri Ciboni ste moči združili z Jasminom Hukićem, s katerim sta bila soigralca že pri Krki. Je to v kakršnem koli smislu vplivalo na vašo odločitev?

Zagotovo veliko pomeni, da imaš v moštvu nekoga, s katerim si že igral in ga poznaš. To je bil tudi eden od razlogov za lažjo odločitev. Poleg tega je Zagreb blizu Ljubljani, zato sem lahko tudi v stalnih stikih z otroki.

Pri Ciboni od letošnje sezone igra nadarjeni osemnajstletni slovenski igralec Žan Mark Šiško, ki je na zadnjih tekmah opozoril nase. Kako bi ga ocenili?

Na začetku sezone je redno treniral z ekipo, a je čakal, da se Cibona z Olimpijo dogovori glede papirjev. Gre za zelo nadarjenega igralca, ki veliko obeta. Tukaj z njim delajo odlično. Ima tudi svojega trenerja, ki se z njim posveča tehniki vodenja in metu. S pravim delom in vodenjem verjamem, da ga čaka izredno lepa prihodnost.

Vas kdaj prosi za kakšen nasvet?

Komunikacija v moštvu je odlična. Drug od drugega se učimo in popravljamo stvari. Ko nekdo želi nasvet, ga tudi dobi. Imamo mešanico izkušenih in mladih igralcev, ki je zanimiva. Tudi zato se mladi lažje vpeljejo v svet profesionalne košarke.

Kako bi primerjali Cibono z Olimpijo, glede na to, da sta oba kluba nekdanja velikana, ki sta trenutno v procesu saniranja dolgov?

Ne glede na situacijo imata oba kluba veliko tradicijo. Vodilni želijo čim hitreje priti na zeleno vejo in delajo maksimalno, da bi jim to uspelo. Zagotovo to ne gre čez noč, a s pravim pristopom in naporom je izvedljivo. Zgodovina Cibone se še posebej čuti, ko stopiš v sobo z lovorikami. Vsi pokali dajo vedeti, da gre za velik klub. Na Hrvaškem pravijo, da je Cibona njihova pomembna blagovna znamka, kot je Olimpija v Sloveniji.

Finančne težave obeh klubov niso neznanka. Ste imeli zaradi tega kakšne pomisleke, ko ste odločali za Cibono?

Glede na to, da sem se moral hitro odločiti, o tem nisem razmišljal. Enostavno gledam na to s pozitivne plati. Vse skupaj se rešuje in je na poti, da se reši. To ti da tisto upanje, zaradi katerega lažje sprejmeš ponudbo. V tem trenutku se sicer omenjajo določene težave, ki pa se rešujejo in so rešljive.