Selektor Veselin Vujović je v Nemčijo odpeljal 17 igralcev (šest jih ima manj kot 20 nastopov za reprezentanco, deseterica manj kot 50), iz različnih razlogov pa je manjkalo precej pričakovanih imen: Dragan Gajić, Matjaž Brumen, Jure Natek, Gorazd Škof, Primož Prošt, Aljoša Rezar, Jure Natek, Blaž Blagotinšek, Dean Bombač, Sebastian Skube, Vid Kavtičnik… Še največ glavobola je imel Črnogorec zaradi vratarjev, saj so manjkali najboljši trije: Škof (rehabilitacija po operaciji komolca), Prošt (koleno) in Rezar (operacija kolenskih vezi), tako da so igrali Matevž Skok, Klemen Ferlin in Urban Lesjak.

»Na treh tekmah sem spoznal možnosti posameznikov in to, kaj bi lahko in tudi bomo spremenili. Imamo prostor za rošade v ekipi in s tem tudi v načinu igre. Naše predstave na turnirju bi ocenil pozitivno,« je dejal Veselin Vujović, ki bo sklepne priprave na EP začel že 20. decembra. Vujović (nedavno je javno okrcal Zormana in Gajića, igralca pa sta mu odgovorila v medijih) pravi, da še nima izkristaliziranega kadra, torej 16 ali 18 igralcev: »Imam pa jih v glavi 20, 21, ki jih bom povabil na priprave. Nekateri, teh je devet ali deset, so si že priborili pozicije, ki jim teoretično zagotavljajo pot na EP, za ostalih šest ali sedem mest pa kandidirajo vsi ostali.«

Prav z izbiro igralcev za EP se Vujovićevi glavoboli šele začenjajo. Največja gneča je na položaju srednjega zunanjega, na katerem je kar šest kandidatov: Uroš Zorman, Dean Bombač, Sebastian in Staš Skube, Marko Bezjak in Miha Zarabec. Trije bodo ostali doma, izbiro vratarjev bodo očitno krojile poškodbe, na levem zunanjem položaju pa sta edina aduta Borut Mačkovšek (on je še vedno moj pacient številka ena, pravi Vujović) in Klemen Cehte, ki igra v Združenih arabskih emiratih v ligi, ki ji Vujović pravi »liga bez briga« (liga brez skrbi). Gneča je tudi na večini ostalih položajev, dozdeva pa se, da bo Vujović na EP stavil – z redkimi izjemami – na preverjeni (starejši in izkušenejši) kader. Izidi, 1. krog: Nemčija – Brazilija 29:20 (15:12), Srbija – Slovenija 21:23 (11:12), 2. krog: Nemčija – Srbija 37:26 (20:8), Brazilija – Slovenija 27:38 (14:18), 3. krog: Brazilija – Srbija 32:29 (13:14), Nemčija – Slovenija 31:28 (17:11), vrstni red: Nemčija 6, Slovenija 4, Brazilija 2, Srbija 0.