Potrebovali bi veliko jedilno mizo, sedežno garnituro z ležiščem, v kabinetu dve postelji in kopalnico s pralnim strojem. V stanovanju bomo navadno štirje družinski člani. Za funkcionalno opremljeno stanovanje bi lahko naredili tudi rušitev sten ali premik vhodov. Želimo si svetlo opremo. Hvala za vaš predlog. Mojca in Igor z otrokoma

Odgovor: Idejna rešitev prenove vašega počitniškega stanovanja je nekoliko drzna, saj bo potrebnih nekaj rušitvenih del, vendar menim, da bo zelo funkcionalna.

Direkten vstop v kuhinjo lahko predelite s pohištvenimi elementi, visokimi 160 centimetrov. Kuhinjski mini niz umestite ob steno s kopalnico in nadaljujete v polični element s televizijskim zaslonom. Kopalnico lahko povečate s posegom v shrambo, pa bo dovolj prostora tudi za pralni stroj in seveda vse sanitarne elemente. Z načrta je razvidno, kam lahko umestite sedežno garnituro z izvlečnim ležiščem in jedilno mizo s stoli. Kabinet vam omogoča umestitev dveh ležišč standardnih dimenzij.

Pohištveni elementi naj bodo beli, stoli, sedežna garnitura in vsi dodatki pa v mornarsko modri barvi. Tudi tlak naj bo svetel, morda jesenov ladijski pod. Ob prenovi lahko namestite tudi klimatsko napravo, da vam poleti ne bo prevroče.

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.