Župan, ki sprejema otroke in jim kaže sejno sobo mestne politike, je namreč v isti sobi odločil, da bo na desetine vrstnikov »oboževalcev župana« ostalo pred vrati, ker kranjska politika ni našla denarja za izvajanje ene najpomembnejših nalog: javnega varstva otrok! In verjamemo, da je to župan malim ljubiteljem orlov tudi razložil, ko pa so se »na igriv in hudomušen način« seznanili z delovanjem občine, je Trilar obvestil medije in dodal obvezne fotografije z otroki.

Upamo, da je ta dobri mož že prebral obrazloženo negativno mnenje računskega sodišča za iste vrtce, od koder prihajajo »prošnje za sprejem pri županu«. Odzval pa se še ni, ker zdaj otrokom raje razlaga, kako močan je kranjski orel proti ljubljanskemu zmaju. Ni še pojasnil, zakaj v teh vrtcih nezakonito delajo z javnim denarjem in denarjem, ki ga starši otrok tako oboževanega župana vsak mesec plačajo za varstvo in – obiske na občini. Prav tako še ni zmogel javnosti pojasniti, kako v svetu največjega vrtca v državi sedi vidni predstavnik njegove stranke Več za Kranj in nekdanji podžupan Jakob Klofutar – politična oblast pa o stanju v vrtcih ne ve dobesedno nič. Razen če so malčki spotoma povedali še, da tista teta, ki naj bi v vrtcih skrbela za higieno, v resnici z računskim sodiščem razpravlja o pasteh javnih naročil in »deli« milijone evrov javnega denarja.

Kranjski župan po enem letu že uresničuje svojo napoved o drugačni oblasti. Narcisoidnost politikov ni novost, a vključevanje otrok v tako početje je naravnost grozljiva domislica župana, ki se mu otroško varstvo sesuva pred očmi, on pa javnosti pošilja neumna sporočila o tem, kako se z malčki igra politiko. Kajti pripravil jim je »improvizirano sejo« kjer so celo izglasovali, da je »premalo risank na televiziji«!? Kranjčanke in Kranjčani bodo čez tri leta glasovali o županu, ki ne zna poskrbeti, da bi bili otroci v varstvu v vrtcih in bi slednji zakonito poslovali. Do takrat je pa lahko še – otročji.