Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Aston Villa - Manch City
2
Aston Villa je zamenjala trenerja, a v nekaj dneh po prihodu verjetno Remi Garde še ni uspel postoriti in popraviti kaj dosti stvari. Za debi na Otoku ga je doletela tekma z verjetno najbolj neugodnim nasprotnikom, saj je City prvi favorit za naslov prvaka in po 11 krogih tudi zasluženo vodi. Villa je v nizu šestih zaporednih porazov, medtem ko City pridno zmaguje in zbira točke, med njima je torej trenutno velika razlika v kvaliteti in vzdušju v moštvu, zato verjetno tudi učinek menjave trenerja ne bo preprečil poraza domačih.

Nogomet - Francija - 1.liga

Marseille - Nice
1, 0
Marseille se pobira po slabem začetku sezone. Dobil je zadnji prvenstveni tekmi, obe v gosteh, nato pa slavil v četrtek tudi v evropski ligi proti Bragi. Za priključek k vrhu lestvice bo treba dobiti še nekaj tekem v nizu, začenši z današnjo, saj je Nica tri točke pred Marseillom, zato predstavlja neposrednega tekmeca. Ker so gostje v krizi, na zadnjih treh tekmah so osvojili le točko, bodo težko danes na Velodromu prekrižali načrte zmage željnim domačinom, a ker ti letos niso najbolj prepričljivi, je vendarle tudi remi precej možen razplet.

Nogomet - Italija - 1.liga

Napoli - Udinese
1
Napoli je v izvrstni formi in niza zmage, izjema je bil le remi 0:0 z Genoo v prejšnjem krogu. Da so merilne naprave Neapeljčanov ponovno dobro naravnane, dokazuje četrtkova tekma evropske lige, ko so danskemu nasprotniku zabili kar pet golov. Udinese čaka naporna tekma in branjenje proti razigranemu nasprotniku, ki bo na svojem stadionu letel po zelenici in se ne bo ustavil do zadnje minute.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Borussia (D) - Schalke (vsota 2,5 gola)
2 (=več)
Borussia v zadnjem času igra tako dobro in učinkovito, da ponavadi kar sama pokrije vsoto golov (22 golov na zadnjih petih tekmah, vselej vsaj 3), danes pa bo na velikem derbiju Porurja motivacija njenih nogometašev na vrhuncu in vprašanje je, če lahko Schalke v krizi uprizori dovolj dobro obrambno predstavo, da ji to prepreči doseči tudi danes. Če gostje, ki sicer tudi sami premorejo veliko potenciala, zabijejo kakšen gol, bo pot do uspeha toliko lažja.