PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija - 1.liga

Celta Vigo-Valencia
1
Celte letos v španskem prvenstvu še nihče ni nadigral. Tudi, ko je Real na Balaidosu zmagal 1:3, je bilo zelo tesno, Navas pa je branil tako, kot da se je pred tekmo nalival s kavo. Celta bo doma težko puščala točke, sploh pa proti ekipi, ki v že tako težavnem obdobju trati energijo na evropski sceni.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Igokea-Krka
2
Novomeški klub ima letos na kakšnem igralnem položaju preveliko gnečo, včasih so odločitve trenerja čudne, ampak glede na to, da gre klub v Laktaše z vsemi fanti, pripravljenimi na igro, računam na tesen obračun. Se mi zdi, da so gostovanja na jugu za to ekipo bolj dobrodošla, kot pa igranje pred napol prazno domačo dvorano, kjer se letos pogosto zasliši tudi kakšna pikra beseda. Morda Krka ne bo ravno zmagala, bi pa osebno vzel dovolj visok hendikep.

Hokej - ZDA - NHL

LA Kings-Florida/+1/
1
Florida h Kingsom prihaja, potem ko so svoj izlet v Kaliforniji začeli s porazoma proti Anaheimu in San Joseju. Tudi zaključek bi se jim utegnil ponesrečiti, kajti Kingsi so po slabem začetku vendarle ujeli ritem in v zadnjih desetih tekmah zabeležili kar osem zmag. V postavi bo spet Anže Kopitar. No, bil je tudi že proti Columbusu, a nekoliko deprimiran zaradi naleta Ryana Reavesa v torek, še ni bil pravi. Zadnja dva obiska panterjev v LA-ju sta se končala z gladko zmago kraljev.

Hokej - Mednarodni - Pokal Karjala

Češka-Finska
2
Finci so že na prvi tekmi pokazali, da se na turnirju ne mislijo zafrkavati. Z 2:1 so premagali Ruse, medtem ko so Čehi na Švedskem izgubili z 2:6, pri tem, da je bila tekma že pred zadnjo tretjino odločena. V češki ekipi imajo precej težav s poškodbami, zato je ta teden kar nekaj mladcev debitiralo v dresu državne izbrane vrste. Tekma se igra v Helsinkih.

Pikado - Mednarodni - Grand Slam

Klaasen J.-Beaton S.
1
V Wolverhamptonu se danes začenja Grand Slam v pikadu. Odigrane bodo prve tekme skupinskega dela, predlagam pa stavo na mojega favorita za zmago v skupini B. Gre za obračun 31-letnega Nizozemca in 51-letnega Angleža, v katerem so tudi stavnice krepko na strani prvega, ki bi se po vsej logiki moral skupaj z Ianom Whiteom prebiti v izločilne boje. "Kobra", kot kličejo Nizozemca, je v zadnjih 12 mesecih pokazal dovolj, da je v prednosti pred ostalimi. Decembra bi Garyu Andersonu skoraj preprečil pot do World Championshipa, na lestvici PDC Order of Merit pa je zlezel do 20. mesta in s tem prehitel tudi svojega današnjega tekmeca (25.)