Da je Modena absolutni favorit, so pravilno napovedali tudi na eni izmed največjih svetovnih stavnic: kvota na zmago gostov je bila le 1,01, na gostitelje kar 10. »Poglej ga, kakšen car,« je mlada navijačica domačega kluba opozarjala simpatično prijateljico in kazala na gostujočega igralca Earvina Ngapetha. Komaj 24-letnik kamerunskih korenin, ki je na nedavnem EP osvojil zlato kolajno s Francijo, ki sta mu starša nadela ime po slavnem ameriškem košarkarju Earvinu Magicu Johnsonu in ki je nedavno posnel tudi glasbeni reperski prvenec, je bil med najzaslužnejšimi, da je Modena po zgolj 84 minutah igre premagala ACH Volley v njegovem premiernem nastopu v deveti sezoni v evropski ligi prvakov.

Gostje (zanje so nekoč igrali tudi Slovenci Alen Šket, Tomi Šmuc in Jasmin Čuturić) so tekmece ekspresno odpihnili z igrišča v slogu imena svojega glavnega pokrovitelja, podjetja DHL, ki pošiljke ekspresno dostavlja strankam. Ženske v Stožicah so lahko navdušeno vzdihovale le ob pogledu na postavne fante na igrišču, ne pa tudi zaradi rezultata, ki ni bil v korist gostiteljev. »Modena nas je bombardirala s svojimi servisi in nas uničila. Ima pet vrhunskih serverjev, Ngapeth pa je najboljši med najboljšimi,« je priznal kapetan Andrej Flajs.

Modena (na njenem čelu je ženska, predsednica Catia Pedrini) je eden glavnih favoritov tudi v celotni ligi prvakov, v kateri nastopa 28 klubov. Razvrščeni so v sedem skupin s po štirimi klubi, napredovanje pa si bodo zagotovili zmagovalci skupin in pet najbolje drugouvrščenih. Naslov evropskega prvaka brani ruski Zenit Kazan, krog favoritov za sklepni turnir najboljše četverice pa je obsežen kot manjši telefonski imenik. Italija ima poleg Modene še dve orožji za vrh Evrope (Trentino, Civitanova oziroma nekdanja Macerata), Rusi stavijo na Dinamo iz Moskve, Poljaki na Trefl Gdansk, Rzeszow in Belchatow, Francozi na Tours in Paris Volley... Med evropsko elito letos nastopa tudi pet Slovencev v tujih klubih: Mitja Gasparini (Paris Volley, Francija), Tine Urnaut (Trentino; trenutno zaradi bolečin med rebri sploh ne trenira), Gregor Ropret (Innsbruck, Avstrija), Jan Pokeršnik (Lugano, Švica) in Klemen Čebulj (Civitanova; trenutno ne igra zaradi težav s trebušno prepono).