Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ki financira prenovo stavbe Inštituta za narodnostna vprašanja, so zagotovili, da bodo pesek že danes odstranili s stopnic. Peska ni nasul izvajalec prenove stavbe, družba Makro 5 gradnje, temveč pooblaščeni izvajalec javnega podjetja Vodovod-Kanalizacija, so pojasnili na ministrstvu.

Družba Vodovod-Kanalizacija je namreč naročila na stroške inštituta urediti nov vodovod. »Pesek so stresli tako, da jim je bolj pri roki tako zaradi transporta kakor tudi zaradi vgradnje posteljice pod novo cevjo javnega vodovoda,« so na ministrstvu pojasnili, zakaj se je pesek znašel ravno na stopnicah in ne denimo v zaključku Veselove ulice, kjer bi pesek lahko odložili tako, da pešcem ne bi zaprli stopnišča in z njim dostopa do Erjavčeve ceste.

Ob tem so na ministrstvu povedali še, da se približno 770.000 evrov vredna prenova prostorov Inštituta za narodnostna vprašanja bliža koncu. Gradbišče okrog stavbe naj bi bilo odpravljeno v drugi polovici tega meseca, v drugi polovici decembra pa naj bi bila zaključena še manjša dela in lakiranje parketa v zgradbi. vbr