V Češminovem parku v Domžalah bodo danes ob 16. uri predali namenu eno izmed prvih umetnih drsališč v Sloveniji, ki bo delovalo vseh 365 dni v letu. Tudi v vročih poletnih mesecih, ko bodo lahko drsalci med drsanjem oblečeni v najlažja oblačila ali celo lizali sladoled. Zato na občini vsem, ki bodo prišli na odprtje, svetujejo, da ne pozabijo drsalk, saj bodo lahko ne glede na zunanje temperature takoj po odprtju novo drsališče tudi preizkusili.

Drsalna površina je narejena iz polietilenskih plošč, ki omogočajo drsanje v vseh letnih časih brez dodatnih stroškov agregatov za pripravo ledu. Pogodbena vrednost naložbe je znašala dobrih 45.000 evrov, sofinancirali pa sta jo Občina Domžale in Fundacija za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji; slednja je naložbi pridala kar 50 odstotkov vrednosti.  

Za zdaj bo drsališče merilo 172 kvadratnih metrov, a ga bo mogoče brez večjih dodatnih stroškov tudi povečati, seveda bo treba za to prej kupiti dodatne drsalne plošče. Na Občini Domžale so povedali še, da bo drsanje brezplačno in bo drsališče na voljo vsem obiskovalcem. Pričakujejo, da se bo ob drsališču kmalu našel tudi ponudnik, ki bo prevzel ter uredil izposojo drsalk in pomožne drsalne opreme.

»Glede na velikost drsališča želimo za zdaj privabiti predvsem mlajše drsalce, ob morebitni širitvi pa bodo na svoj račun prišli tudi zahtevnejši drsalci,« poudarjajo na občini in dodajajo, da je njihov trenutni cilj, »da drsališče kot eno prvih v Sloveniji deluje vse leto in tako z drsanjem popestri tudi poletne dni«. av