Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Tottenham - Aston Villa
1
Začetek sezone je za Aston Villo prava nočna mora, saj je v prvenstvu izgubila 8 od 10 tekem in na zadnjem mestu lestvice že zaostaja za mesti, ki zagotavljajo obstanek v ligi. Sprememba trenerja bo verjetno prinesla nekaj pozitivnih učinkov, a najbrž ne še danes. Tottenham ob krizi Chelseaja ve, da se letos ponuja 4. mesto in liga prvakov, kar bo dodaten motiv za spurse, da se z zmago na petem mestu izenačijo z West Hamom.

Košarka - Grčija - 1.liga

PAOK - Olympiakos
2
Paok je obupno začel sezono in nikakor ne najde poti iz krize. 5 porazov na zadnjih 6 tekmah je zelo slaba popotnica pred obračunom z najboljšo ekipo v državi, ki bo verjetno znala še poglobiti krizo kluba iz Soluna.

Košarka - ZDA - NBA

Houston - Oklahoma City
2
Houston je v veliki krizi, saj je vse tri dosedanje tekme izgubil z 20 točkami razlike, njegov odstotek meta pa je obupen. Nekaj dodajo tudi težave s poškodbami in rakete so zato trenutno daleč od statusa ene najboljših ekip v ligi, ki jim je na papirju pripadal pred pričetkom sezone. Včeraj so v Miamiju po polčasu vodili za 19 točk, nato pa izgubili za 20, kar priča o velikih težavah te ekipe. Manj kot 24 ur po bolečem debaklu in poti iz enega na drug konec ZDA bodo Teksačani poskušali krizo končati s skalpom Oklahome, kar pa se zdi v trenutnih razmerah sila težka naloga, saj sta Westbrook in Durant že v odlični formi, zato se domačim ne obeta nič dobrega.

Košarka - ZDA - NBA

Philadelphia - Cleveland
2
Dvoboj najboljše in najslabše ekipe na Vzhodu se lahko le po čudežu konča drugače kot z gostujočo zmago konjenikov, ki so trdno odločeni, da ne ponovijo lanskega slabega uvoda v sezono.