Ker noč čarovnic pri nas običajno ni dan, na katerega bi se dlje časa pripravljali, pa marsikoga preseneti – šele dan prej ali na sam čarovniški praznik ugotovijo, da bi bilo dobro poskrbeti za okrasitev doma. Tudi takrat je mogoče pripraviti veliko zanimivih dekoracij – celo tedaj, kadar nimamo niti ene same buče, ki bi jo lahko izrezali v grozljivo svetilko.

Parkirišče za metle

K vhodnim vratom svojega doma postavite vse metle, ki jih najdete pri hiši, ali pa si še celo kakšno izposodite. Na velik kos lepenke (če bo ta pod streho) ali na leseno ploščo z barvami na veliko zapišite: »Parkirišče rezervirano zgolj za zbor čarovnic 2015. Vse druge bo odvlekel pajek!« Kakšen pajek? Zagotovo ne tisti, ki poskrbi za vaš avtomobil – zraven narišite skico pravega pajka, če imate nekaj več časa, pa ga lahko tudi izdelate iz blaga ali izrežete iz kartona in ga postavite na svojo tablo.

Strašljiva okna

Nimate nobene buče, da bi jo izrezali in postavili ob vhod? Prestrašite mimoidoče z nečim zanimivim in zares velikim! Potrebujete karton ali lepenko (lahko tudi navadnih škatel) v velikosti okna sobe, ki gleda na ulico. Po potrebi lahko skupaj zlepite več kosov kartona ali lepenke. Vanj izrežite oči in usta, tako kot bi jih v bučo, nato pa ga pritrdite v okenski okvir – od roba do roba. V sobi nato pustite prižgano luč, da bo svetloba sijala skozi izrezane dele. Iz zunanje strani bo videti prav zanimivo – ko velika štirikotna ploščata grozljiva buča!

Svečke v pločevinkah

Ste danes odprli kako konzervo s kompotom ali vloženo zelenjavo? Ne zavrzite je, temveč z nje odstranite papir oziroma etiketo, da dobite zgolj srebrno pločevinko. S žebljem in kladivom naredite s strani vanjo nekaj luknjic, ki jih lahko tudi oblikujete v vzorec ali napis. Zvečer v pločevinko postavite čajno svečko, da bo njen plamen lepo sijal skozi luknjice.

Jata netopirjev

Imate pri hiši drevo? Potem nanj obesite netopirje! Potrebujete zgolj lepenko, na katero narišite več obrisov netopirjev in jih izrežite. Prebarvajte jih v črno, nato pa jih z vrvicami obesite na drevo, da bodo viseli z vej različnih višin.

Kotel s strupeno juho

Imate doma velik kotel, ki ga uporabljate za kuhanje nad ognjem? Kaj pa velik sod? Oboje lahko postavite v bližino hiše kot lonec za kuhanje strupenih napojev, zraven pa postavite še nekaj velikih steklenic. Steklenice napolnite z obarvanimi tekočinami in dajte vanje plastično oko, plastično kačo ali pajka … Na sod ali kotel nalepite veliko etiketo z znakom za nevarne, strupene snovi – našli jo boste na spletu, lahko pa jo narišete tudi sami. Poleg kotla oziroma soda s strupom lahko postavite tablo, na katero zapišete, kdaj bo pokušina čarovniške čorbe, seveda pa ne pozabite niti na cenik.

Pajkova mreža

Verjetno imate doma kaj vrvi, tako da lahko z enega okna na drugega ali tudi zunaj, med drevesi, naredite pajkovo mrežo. Sicer vam bo vzelo kar nekaj časa, vendar se splača potruditi – če bo mreža velika, bo videti res veličastna. Da mreža ne bo prazna, naredite nekaj pajkcev iz starih črnih nogavic in žice.

Viseči duhci

Z balkona vaše hiše ali stanovanja pa tudi z drevesa ob vhodu lahko obesite belega prosojnega duhca. Prosojno belo blago, na primer blago za plenice, gazo ali rjuho, poveznite čez kroglo iz stiropora, teniško žogico, večjo žogo, odprt stari dežnik ali kar koli drugega, kar daje duhcu obliko. Dodajte vrvico in obesite. Spodnji konec duhca naj bo nacefran, na »glavo« pa lahko po želji s črnim flomastrom tudi narišete oči (če blaga ne boste več potrebovali oziroma vam ga ni škoda).

Klic na pomoč

Zombiji, ki lezejo iz svojih grobov? Zakaj pa ne! Potrebujete zgolj gumijaste rokavice za pomivanje posode. Rokavico napolnite s kakršnim koli mehkim materialom, da bo dobila obliko, dajte v njo še manjši količek in ga zavežite tako, da lahko rokavico zapičite v travo – kot da bi roka molela iz zemlje. Naredite še tablo z napisom »Na pomoč!« na količku in jo dajte rokavici v dlan. Videti bo, kot da zombi izpod zemlje moli tablo s klicem na pomoč. Če imate stare čevlje, ki jih nameravate vreči proč, lahko v bližini na pol zakopljete še čevelj, da bo tudi del stopala vašega zombija molel izpod zemlje.

Plešoči okostnjak

Na spletu poiščite enostavno ilustracijo okostnjaka. Po tej predlogi na lepenko narišite (v naravni velikosti) lobanjo, trup (hrbtenica, rebra, medenica), nadlahtnici, podlahtnici z dlanmi in prsti, stegnenici in golenici s stopaloma. Izrežite ter z obeh strani pobarvajte z belo barvo in obrobite s črno, ali pa še bolje – z barvo, ki se sveti v temi. V kosti naredite luknjice z luknjačem ter skozi njih napeljite vrvice in zavežite, da sestavite svojega okostnjaka. Obesite ga z balkona ali v bližini vhodnih vrat, da se bo gugal in plesal v vetru. Tako lahko naredite tudi okostje mačke, kače, domišljijskega zmaja in podobno.

Napis »dobrodošlice«

Na vhodna vrata obesite napis dobrodošlice na tabli ali lepenki. Napišite nekaj izvirnega in napis okrasite s pajki, pajkovimi mrežami, narisanimi očesnimi zrkli, okostnjaki, podobami čarovnic … Predlogi za napise:

- Sladki mali otroci, dobrodošli v hišo zlobne čarovnice. Debeluščki še posebej zaželeni!

- Dobrodošli, naivni smrtniki!

- Dobrodošle čarovnice, coprniki, troli, goblini, čarobne pošasti, zveri in druga nagnusna nesnaga!

- Ni nas doma. Danes je noč čarovnic – vsi čudaki smo zunaj!

- Dobrodošli! Tu živimo zlobna coprnica, njeni dve mali pošasti in en čeden hudič. Kar vstopite!

- Tukaj smo sami norci. Vstopi in si privošči svoj kozarček norosti.

- Če bereš ta napis, potem se niti malo ne zavedaš, kaj se ti ta hip plazi za hrbtom …

- Samo zato, ker me ne vidiš, še ne pomeni, da te ne bom zdajle stisnil za vrat …

- Vse je lepše, če dodamo malo magije. Vstopi po svoj hokus pokus.

- Pri nas nismo vedeli veliko o ljudeh, dokler se nismo odločili in enega razstavili na kose – da bi videli, kako deluje.

Vir: www.dormeo.net