Srbijo pretresa neverjeten škandal, ki ni povezan z resničnostnimi šovi. Princa Peter III. in Aleksander III. Karađorđević sta bila fotografirana na divji zabavi z dekleti. Petintridesetletni princ Aleksander III. na fotografijah razkazuje trebuh, na katerem ima napisano »neumen in srečen«, dekle pa mu liže bradavico. Na neki drugi fotografiji dekle drži za prsi. Aleksander naj bi bil sicer zaročen s hčerko Emirja Kusturice Dunjo. Njegov 33-letni brat Peter III. pa je na fotografijah v zelo očitnem alkoholiziranem stanju v gangsterski drži s pištolo v eni roki in alkoholom v drugi.

Jasno je, da so Srbi ogorčeni. Kako da ne, saj so princi njihova nikoli okronana modra kri. Dvor Karađorđevićevih se je zavil v molk, se je pa javnost začela spraševati, od česa pravzaprav živi družina Karađorđević, da imajo njihovi sinovi dovolj časa za neumnosti.

Aleksander III. je bil menedžer v San Franciscu, po vrnitvi v Srbijo pa ni bil ravno uspešen. Letos je v Beogradu odprl tekila bar, ki ga je hitro tudi zaprl, ker ga je prevaral poslovni partner. Zdaj občasno dela kot didžej. Rad ima motorje in nočne zabave, a to seveda ni zapisano v njegovem uradnem življenjepisu, v katerem je navedeno, da je ljubitelj »umetnosti, francoskega filma, muzejev, kuhanja, književnosti, tenisa in košarke«. Njegov brat Peter naj bi še vedno v New Yorku delal kot oblikovalec, v Srbijo pa pripotuje vsaka dva do tri mesece. Najbolj pa se medijem izogiba Petrov brat dvojček Filip, ki se ni preselil v Srbijo.

Družina Karađorđević sicer zdaj uradno živi na Dedinjah. Za vzdrževanje »kraljevega dvorca« iz srbskega proračuna prejemajo okoli 300.000 evrov na leto. Prestolonaslednik Aleksander II. Karađorđević prejema britansko pokojnino, imel pa naj bi tudi nekaj podjetij, a nihče ne ve, kako uspešna so. Njegova žena princesa Katarina, mačeha razvratnih princev, pa ima podjetja za izvoz in uvoz v ZDA in Grčiji. Tudi za ta podjetja se ne ve, koliko dobička prinašajo.