Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Bologna - Inter
2
Inter je po odličnem začetku sezone padel v manjšo krizo in nanizal poraz in tri remije. Na lestvici se to še ne pozna preveč, saj si deli drugo mesto in je položaj za Milančane torej še vedno zelo ugoden, a skrbi igra zadnjih tekem. Mancini gotovo išče načine, kako moštvo čim prej spraviti nazaj na zmagovito pot, da ne pride do prevelikega padca samozavesti in poslabšanja vzdušja v slačilnici. Bologna po vrnitvi iz druge lige spada med letošnje kandidate, ki se bodo krčevito borili za obstanek v ligi, zato za Inter proti takšnemu tekmecu šteje le zmaga. Ker je Bologna izgubila 7 od dosedanjih 9 ligaških tekem, gre pričakovati, da jo bo ugnal tudi Inter, ki se je poleti močno okrepil in si nove izgube točk ne sme privoščiti.

Nogomet - Angl. ligaški pokal

Stoke - Chelsea
1, 0
Chelsea je v hudi krizi, saj je na zadnjih šestih tekmah zmagal le enkrat in kar trikrat izgubil. V prvenstvu je moštvo Joseja Mourinha šele na 15. mestu, zato so luči za alarm že davno prižgane. V tem obdobju se zdi za aktualne angleške prvake ligaški pokal bolj motnja kot zanimivo tekmovanje in Portugalec bo danes prav gotovo na igrišče poslal številne rezerviste in mladeniče. Stoke je na svojem stadionu vedno neugoden nasprotnik in če se bo resno lotil te tekme, ima lepe možnosti, da preseneti favorita, ki je daleč od šampionske forme.

Nogomet - Avstrija - Pokal

Salzburg - Ried
1
Salzburg je v kar dobri formi, saj ni izgubil že več kot dva meseca. Ker je z nastopi v Evropi že zaključil, se lahko posveti obema domačima tekmovanjema in bo tudi v pokalu resno startal na lovoriko. Ried ne bi smel biti pretežak nasprotnik za skok v četrtfinale, saj v prvi ligi zaseda zadnje mesto, zato verjetno bolj kot o pokalu v klubu razmišljajo o obstanku v ligi.

Košarka – Evropski pokal

Gran Canaria - Enel Brindisi
1
Canaria je odlično začela novo sezono, saj je izgubila le proti Barceloni, nato pa nanizala pet zaporednih zmag, večino prepričljivih z veliko razliko. Njena serija zmag se bo verjetno nadaljevala tudi danes, saj ji italijanski nasprotnik ne bi smel predstavljati previsoke ovire. Brindisi je na prvih šestih tekmah sezone namreč doživel že štiri poraze.

Košarka - ZDA - NBA

Atlanta - Detroit
1
Atlanto strokovnjaki štejejo med najmočnejša moštva na Vzhodu, kjer naj bi redni del končala med najboljšo četverico, medtem ko za Detroit velja vprašanje, če se lahko po nekajletnem premoru morda spet uvrsti v končnico. Kvaliteta je gotovo na strani sokolov, ki so v svoji dvorani vselej težko premagljivi, možnosti za presenečenje gostov pa dviga predvsem dejstvo, da gre šele za prvi krog nove sezone in razmerja moči še niso povsem jasna.