PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - Dunaj

Karlovič I.-Gulbis E.
2
Glede na to, da je Gulbis kar dober del svoje kariere preživel na treningih pod kondicijskim trenerjem Ressnigom, je tole praktično njegov domač teren. Glede na to, da je uspel premagati Isnerja, bi lahko bil kos tudi hrvaškemu bombarderju, ki največkrat zataji pri mreži. Če bo imel Ernie svoj dan in bo v vsakem nizu pokazal eno vrhunsko igro na return, potem ima lepe možnosti za napredovanje. Ivo preveč greši pri mreži da bi bil ta turnir njegov. V edinem medsebojnem srečanju pred petimi leti je Latvijec slavil v Delray Beachu.

Tenis - ATP - Moskva dvojice

Karatse/Medvede-Albot R/Cermak
2
Čermak in Albot imata v konkurenci precej več izkušenj iz ATP ravni turnirjev.Čeh je bil tukaj že trikrat zmagovalec turnirja, vsakič z drugim partnerjem,Albot pa se je letos našel v konkurenci parov ter skupaj z Lajovićem osvojil Carigrad. Mladima Rusoma se je v prvem krogu posrečila velika zmaga, a če Karatseva štejemo med velike potenciale ruskega tenisa, to za Medvedeva težko rečem. Letos je v parih igral praktično le na futuresih.

Tenis - ATP - Stockholm

Baghdatis M.-Muller G.
1
Če Müller Baghdatisa na ekstremno hitri podlagi v Atlanti ni zmogel premagati, potem težko verjamem, da bi mu to uspelo v Stockholmu, kjer se Ciprčan odlično počuti in je tako proti Querreyu kot Tomicu pokazal solidno igro. Težava Luksemburžana je, da z udarnim serviranjem težko zdrži čez celoten potek srečanja, kar pa bo Marcosu v nadaljevanju prineslo več možnosti za returniranje.

Tenis - WTA - Luksemburg

Lučič Baroni M.-Barthel M.
1
Mirjana bo sezono že drugo leto zapovrstjo končala med elitnih 100 na svetu. Očitno je pozabila na bolečino v desnem ramenu,saj je tukaj odpravila Witthöftovo in Erranijevo, izgleda pa, da ji dvoranski pogoji ustrezajo, kajti lani in letos se je izkazala tudi v Quebec Cityu, kjer so razmere za tenis podobne, kot tukaj. Če bo napadalen tenis Hrvatice tudi danes uspeval, Barthlova ne bo mogla dohajati ritma.

Tenis - ATP - Stockholm

Sock J.-Simon G.
2
Za konec dodajam še Gillesa Simona, ki še zmeraj ni popolnoma obupal nad uvrstitvijo na zaključni turnir v London. Za to potrebuje turnirsko zmago tukaj in potem še v Parizu, hkrati pa upal na odpoved kakšnega izmed prve osmerice, da vskoči kot rezerva. Tudi sicer bi moral Socka premagati, kajti njegov slog "porivanja" kratkih žogic bo Socku gotovo paral živce, bo pa to drugi medsebojni obračun - letos je bil Francoz v Rimu boljši z 2-1 v nizih.