Takšna poškodba kolena prevedeno pomeni najmanj šestmesečno odsotnost z belih strmin, tako da bo najverjetneje izpustila celotno sezono, saj bi bilo tveganje s prehitro polno obremenitvijo preveliko, toliko bolj, ker v nobenem primeru v svetovnem pokalu ne bi imela možnosti, za osvojitev kakšne izmed lovorik. Zanimivo, da je imela že septembra težave s kolenom, zaradi katerih je snežne treninge zamenjala s kondicijskimi. Njena odsotnost se bo močno poznala v avstrijski reprezentanci, ki je zdesetkana; lani se je poslovila Marlies Schild, ki se lahko pohvali s 35 slalomskimi zmagami v svetovnem pokalu, letos pa še Kathrin Zettel in Nicole Hosp.

Prireditelji ženskih tekem svetovnega pokala so se tako gotovo našli v manjši zagati, saj na startu ne bo številke ena in številke dve zadnje sezone, se bodo pa karte zagotovo odločno premešale, saj tako glavni favoritinji za osvojitev velikega kristalnega globusa prihajata z druge strani luže – Lindsey Vonn, ki dobro ve, kako se počuti Fenningerjeva, saj je februarja 2013 staknila podobno poškodbo kolena in leto kasneje izpustila olimpijske igre v Sočiju, in Mikaela Shiffrin, ki pa bo ob slalomu in veleslalomu morala nastopiti tudi še v kakšni drugi disciplini.

Dva dni pred söldenskim uvodom je tako gotovo – točkovni rekord 2414 točk Tine Maze iz sezone 2012/13 in njenih 24 uvrstitev na stopničke bo za tekmovalke gotovo nedosegljiv. Mogoče pa se Korošica prihodnje leto vendarle vrne in rekorda preseže.