Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

PSG - Real (M)
1
Za moštvo madridskega Reala bo gosotvanje pri PSG predstavljalo prvi resni preizkus v novi sezoni, ki pa prihaja v sila neugodnem času. Beli balet se namreč v teh dneh ubada s poškodbami številnih nosilcev igre, med drugim Jamesa Rodrigueza, Pepeja, Danija Carvajala, pod vprašaj pa je postavljen tudi nastop Garetha Bala. Močni Parižani imajo danes lepo priložnost, da pridejo do pomembne, predvsem pa odmevne zmage.

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Atletico (M) - Astana
1
Slovenski reprezentant v vratih Atletica, Jan Oblak, danes ne bi smel imeti prav veliko dela, kar pa prav gotovo ne bo veljalo za njegovega reprezentančnega soigralca in člana Astane Branka Iliča. Branilec bo drevi pod močnim pritiskom, saj bo igra na stadionu Vicente Calderon potekala večinoma enosmerno – proti vratom kazahstanskega prvaka.

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Malmo FF - Shakhtar D.
2
Prvi dve mesti v skupini A sta bržkone rezervirani za PSG in Real, za tretje mesto in uvrstitev v nadaljnje tekmovanje evropske lige pa se bosta udarila Malmo in Šahtar. Veliko več možnosti pri tem ima zagotovo ukrajinsko moštvo, ki ima za razred kvalitetnejše moštvo in se je v preteklih letih redno uvrščalo v izločilne boje lige prvakov.

Nogomet - Slovenija - Pokal

Olimpija - Celje
1
Za Olimpijo bo pokalna tekma proti Celju zadnji test pred velikim prvenstvenim derbijem proti Mariborčanom ta konec tedna. Za moštvo trenerja Marjana Pušnika bo današnji obračun še kako pomemben, saj bi morebitni poraz proti zadnjeuvrščeni ekipi lige lahko omajal dobro vzdušje in v slačilnico vnesel nepotrebno nervozo.

Nogomet - Slovenija - Pokal

Rudar (V) - Maribor
2
Mariborčani pod vodstvom novega trenerja Krunoslava Jurčića igrajo kot prerojeni. Njihova igra je sedaj precej bolj všečna, dobro form,o zlasti v napadu, pa bi morali brez večjih težav potrditi proti Velenjčanom. Slednji ne navdušujejo in so na zadnjih petih tekmah zabeležili le eno zmago.