Ker se s predlaganim kandidatom za novega direktorja pred njegovim imenovanjem seznanijo tudi občinski svetniki, smo na občini Trbovlje povprašali, ali bo ta točka prihodnje seje občinskega sveta zaradi prikrivanja podatkov sveta zavoda CSD Trbovlje javnosti zanjo zaprta. To bi bilo sicer neobičajno in tudi v kabinetu županje Jasne Gabrič pravijo, da za kaj takšnega nimajo razloga. »S CSD Trbovlje smo ravno danes prejeli zaprosilo za predhodno mnenje lokalne skupnosti, v katerem je navedeno, da je svet zavoda CSD Trbovlje med prijavljenimi kandidati izbral za direktorja Roka Zupanca,« so razkrili in dodali, da bodo Zupanca, sicer tudi vršilca dolžnosti direktorja CSD Trbovlje, povabili, da se predstavi občinski komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Ta bo potem pripravila mnenje, s katerim se bodo občinski svetniki seznanili na seji 16. novembra, so še pojasnili v kabinetu županje.

Do nastopa položaja še dober mesec dni

Do nastopa funkcije novega direktorja CSD Trbovlje, ki ga sicer z vrsto zapletov in dvigovanja prahu iščejo že več kot leto dni, bo tako minil vsaj še en mesec. A v četrtem poskusu iskanja vsaj ni pričakovati kakšnih zapletov. Svet zavoda je namreč tokrat z večino potrdil Zupanca, ki si ga od samega začetka na tem mestu želijo tudi zaposleni v centru. Zupanc sicer z odločitvijo predstavnic sveta zavoda, ki so še julija zavirale celo njegovo imenovanje za vršilca dolžnosti, uradno še ni seznanjen, poudarja pa, da je zadovoljen z napredkom, ki so ga v centru naredili v zadnjih treh mesecih. »Odgovorno trdim, da so bile naloge v tem času opravljene strokovno, kakovostno in učinkovito,« je povedal Hrastničan, ki si želi, da bi center deloval odprto, pregledno in povezovalno ter s tem upravičil vlogo koordinatorja na področju socialnega varstva v občini, kjer se socialna stiska ljudi vsako leto še povečuje.

Zaradi tega si na občini v vlogi direktorja CSD Trbovlje želijo nekoga, ki ima izkušnje in dobro pozna razmere na terenu.