Osem kandidatov za direktorja

Mnogi še vedno ne morejo pozabiti poročila davčne uprave, ki je razkrilo številne nepravilnosti, ki so se v tem zavodu dogajale v preteklosti in zaradi katerih je zavod utrpel tudi finančne posledice. Četudi skupni znesek nepravilnosti ni presegel 50 tisočakov, kar je prag, da bi lahko ukrepalo tudi tožilstvo po uradni dolžnosti, se mnogi čudijo, da tega nista storila ne Mlakar kot direktor zavoda ne ravenski župan Tomaž Rožen v imenu občine. Zelo verjetno pa se tega ne bo lotil niti novi direktor, ki bo stolček, če bo šlo vse po načrtu, zasedel že prihodnji mesec.

Da je omenjeni stolček še kako privlačen, kaže dejstvo, da se je na razpis prijavilo osem kandidatov. »Sedem od njih je tudi izpolnjevalo pogoje, zato smo jih povabili tudi na razgovor, pri glasovanju pa se je večina članov opredelila za Aleša Logarja,« je povedala predsednica zavoda Irena Oder, ki pa je do programa, ki ga je predložil Logar in je v investicijskem delu zastavljen zelo ambiciozno, skeptična. »Glede na vse, kar sem slišala in prebrala, menim, da programa, ki ga je zastavil do leta 2022, realno ni mogoče izvesti, saj sem kot svetnica seznanjena tudi s finančno situacijo občine in še drugimi predlogi nujnih investicij, ki so še v predalu oziroma jih že letos zaradi pomanjkanja finančnih sredstev nismo mogli sofinancirati, zato smo se morali odreči tudi evropskim sredstvom za Štauharijo,« pove Odrova. In dodaja, da se Logar v svojem programu in tudi na sami predstavitvi ni najbolje znašel na področju zakonodaje, vezane na javne zavode.

Iskal podporo gospodarstva

Logar, ki je bil tudi direktor Koroškega mladinskega kulturnega centra Kompleks na Ravnah in direktor ljubljanskega Zavoda K6/4, izjav, dokler zadnje ne bodo rekli svetniki, ne želi dajati. Nam je pa potrdil, da želi razvijati športno-rehabilitacijski turizem, podobno, kot je to nameraval Rus Muso T. Abidov v Rimskem vrelcu v Kotljah. A s to razliko, da bi ruski poslovnež, če si ne bi premislil, infrastrukturo za to šele zgradil, Logar pa bi poskušal tržiti že obstoječe objekte.

Mnoge pa je zmotilo tudi, da se je Logar še pred izvolitvijo v svetu zavoda sestal s predstavniki gospodarstva in pridobil tudi njihovo pisno podporo. Konkretno je, kot so nam povedali naši viri, obiskal ravensko Petrol energetiko, pa tudi ravenski Metal, ki izdatno sponzorirata nekatere športne klube. A iskanje zunanjih virov financiranja je nujno, spet menijo drugi in dodajajo, da to počnejo tudi drugod in da je to lahko samo pozitivno. Kakor koli, Logar meni, da je odločitev trenutno povsem v rokah svetnikov in da se lahko zgodi še marsikaj, zato bo kaj več o viziji vodenja zavoda razkril, ko bo izid glasovanja znan.